|
el33t Nickli Üyeden Alıntı
|
İlk mesajında timerın amacı 5den sonra gelecek girişlerde flood ile takılmamaksa, inc ile beraber if ($(%µ,2) == 5) olarak düzeltilirse daha güzel şekilde çalışacaktır dediğin için ben sana kodun mantığını anlatmıştım ama ikinci mesajında if ($(%µ,2) == 5) gibi bir şey yok ama 2. mesajındaki gibi timer yerine inc'de kullanılabilir ki fark olacağını sanmıyorum ama birince %değişkenin olup olmadığını kontrol etmezsek dediğim gibi hatalar olacağı için ben timer kullandım, %değişken de kullanılabilirdi ama biraz değişiklik iyidir doğru olduğu sürece. Demek istediğim if !%var ile if %var == 5 aynı şey değil, orda yanlışın var sadece.
edit: LeadeR, 16mb ramli, pII 333mhzlik bilgisayarla internete bağlanıp chat yapmıyorsan mIRC'nin kilitlenmesi zor.
edit:: Denemek için şu an 175 tane timer açtım ama mIRCm de bir değişiklik olmadı. (intel centrino m processor 1.60GHz 256mb ram)
|
Tabii doğru yol olduğu sürece değişiklik güzeldir ama snotice eventi olduğu için timer çok yanlış bir seçim.
if %var == 5 için yanlış demişsin ama burda da yanlışın var. Gereğini de anlatayım sana.
Diyelim 10 adet farklı IP'den 15'er bot girdi.
İlk IP'den giren 10 adet bot için,
5 veya 5'ten büyükse yazdığından dolayı için (if %var >= 5),
5,6,7,8,9,10 sayılı giren botların her birine
GLINE komutu gönderilir. Yani bir IP'ye 6 adet
GLINE komutu göndermiş oldun.
Sunucu da gönderdiğin komutları sıraya aldığı için (queue kullanan sunucular komut aralarına da extra süre koyar) sen ilk IP ile uğraşırken diğer IP'ler kanallara bile girmiş olacaktır.
Aslında sadece her IP için 5. giren bota
GLINE komutu gönderseydin diğerleri de giremeyeceki. 5'ten sonrası için gönderilen komutlar gereksiz kaldı.
NoMercy'nin ilk versionlarında sıkça karşılaştığım bir olaydı. Sonraki versionlarda düzelttiğim bir açıktır bu.