Re: Unreal Servislerinden Hangisi Daha Iyi.?
1-Anope Neden: Onlarca modul eklentisi , dinamik altyapisi , duz services mantigindan siyrilmis bir servis.
2-ircservices neden?:40.000 client'lik bir sunucunun sahibi olsam anope kullanmam , ircservices kullanirim , ircservices'de incik boncuk olmayan duz servisd mantigi ile calisan bir servistir ircservices'in buffer verme olanagi 100'de 5'ken anope'nin 10'dur ircservices anope'den altyapi ve database kullanimi olarak daha saglamdir , 40.000 clientlik bir networkun nerden bakilsa 500.000 kayitli rumuz oldugunu kanal oldugunu vs'yi dusunursek ircservices'in anope'den bu konumda daha saglikli oldugunu soyleyebilirim , aradaki farkin ayirt edilmesi ve nedemek istedigimin daha acik anlasilmasi icin boyle 1 ornek verdim , sonra demeyinki yukarida anope dedin asagida ircservices'i ovdun.
3-Epona : Anopen'in 1.6.x surumunden onceki surumune verilen addir epona , eponayi 3.siraya koymamin sebebi kotu servis oldugu icin degil , epona en son released halinde bile suan 2.siraya koydugum ircservices'le saglamlik ve buffer verme yuzdesi olarak kafa kafaya gidebilecek bir services'dir ne varki agabeyi anope'nin golgesinde kaldi son senelerde , lakin halen dunyada bir cok buyuk network halen epona kullanmaktadir , turkiyede bile kullanan sunucular var , epona ozetle derki ircservices gibi ben isimi yaparim chanserv nickserv memoserv operserv bitti gerisi beni alakadar etmez.
4-Auspices : Auspices , icinde bir cok eklenti serv ile gelen 1 servistirki bunun kullanimi oldukca zor ve karisiktir icinde , rootserv , adminserv , hostserv , botserv , Agent serv'lerini barindiran bu servis'in ne yazikki bir cok bug'u mevcut oldugu icin son yillarda gozden dustu , gozden dusmesinin bir sebebide , Anope'nin kendini surekli gelistirmesi , Auspices mudavimleri fanlar'ini anopeye yoneltti , ama halen bir cok iyi sunucu auspices'in buglarini fixleyerek bu profosyonel servisi kullaniyorlar , onun haricinde bu gun 40 kisilik bir irc sunucusu bu servisi kullansa hic bir tecrubesi olmasa emin olun uptime suresi 48 saati gecmeden duser.
Elimden geldigince bu 4 buyuk servisi anlatmaya calistim , umarim yardimci olabilmisimdir , ha sorarsaniz abacus oyunu hangi sandiga attin? , Anope'ye attim daima ona atacagim.
iyi calismalar.
Konu abacus tarafından (31 Mart 2006 Saat 10:32 ) değiştirilmiştir.
|