Afiş ve grafik ustası İhap Hulusi Görey, 1986'da İstanbul'da vefat etti. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. İhap Hulusi Görey, Kulüp Rakısı'nın etiketini de tasarlamıştı
1898'de Kahire'de doğan ihap hulusi ilk ve orta tahsilini Kahire'nin İngiliz okullarında yaptı. 1920'de resim eğitimi görmek üzere Almanya'ya gitti.
Önce Münih'de Heimann Schule atölyesinde üç yıl çalıştı, daha sonra Kuntsgewerbe Schule'ye devam ederek tahsilini tamamlayıp yurda döndü.
Arapça, Almanca, İngilizce ve Fransızca bilmesi nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'nda çalışması istendi, ancak o memuriyeti reddetti.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
'Akbaba'da Münif Fehim ve Ramiz'le birlikte çalıştı. Daha sonraları afiş çalışmalarına ağırlık verdi, afiş yaparken buluşun önemine değinerek, seyredenlerin ilgisini çekmeli ve düşündürmeli diye yorumladı.
1929'da İstanbul'da ilk atölyesini kurduktan sonra Kulüp Rakısı etiketi ve Atatürk'ün siparişi üzerine Türk alfabesinin kapağını tasarladı.
Ziraat Bankası, İş Bankası, Yapı ve Kredi, Garanti, Sümerbank, Emlak Kredi, Türk Ticaret Bankası, Maliye Bakanlığı, Türk Hava Kurumu, Kızılay, Yeşilay, Tariş, Zirai Donatım Kurumu ve birçok özel kuruluşa çeşitli çalışmalarıyla hizmet verdi.
Tayyare Piyangosu (Milli Piyango) idaresi için 45, Tekel İdaresi için 35 yıl çalıştı. Bu süreçte yurtdışında da adını duyurdu.
Bayer'in afiş ve etiketleri, Mısır Tekel İdaresi, Devlet Demir Yolları ve şehir hatları ilanları ile İngiliz viskisi John Haigh'ın, İtalyanların Cinzano ve Fernet Branca'sının afiş ve etiketleri İhap Hulusi tarafından yapıldı.
Suluboya çalışmalarının yanı sıra, son yıllarında hat sanatını modernize ederek başarılı örnekler veren İhap Hulusi Görey, 27 mart 1986'da İstanbul'da hayata gözlerini yumdu.
Günün diğer önemli olayları 425: İmparator II. Theodosius zamanında, İstanbul'da, Auditorium adıyla ilk yüksekokul açıldı. Okulda 31 profesör, Latince ve Grekçe hitabet ve gramer, hukuk ve felsefe dersleri vermeye başladı.
1889: Romancı, diplomat ve gazeteci Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Kahire'de doğdu.
1945: 'Aşkı Memnu'nun yazarı Halit Ziya Uşaklıgil, İstanbul'da hayata veda etti.
1976: Dışişleri Bakanı İhsan Sabri Çağlayangil ile ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, Washington'da Savunma İşbirliği Anlaşması'nı imzaladı. Bu anlaşmaya göre, Türkiye üslere izin çıkaracak, ABD de buna karşılık Türkiye'ye yardımda bulunacaktı.
1977: Kanarya Adaları'nın Tenerife Havaalanı'nda uçuşa geçmek üzere olan Hollanda Havayolları'na ait Boeing 747 tipi yolcu uçağı, yine havalanmak üzere olan Pan Am'a ait başka bir Boeing ile pistte çarpıştı. Kazada 575 kişi öldü, 70 kişi yaralandı.
1986: Hayali mobilya davasında 10 yıldır yargılanan Yahya Demirel tahliye edildi.
1987: Ressam Mahmut Cuda, İstanbul'da yaşamını yitirdi.
1987: 'Hora' (Sismik-1) gemisinin, petrol aramak için Ege'nin uluslararası karasularına açılmasının Yunanistan'ın petrol aramaları için açıkladığı tarihe rastlaması, iki ülkenin silahlı kuvvetlerini alarma geçirdi. Kriz, 28 martta NATO ve ABD'nin devreye girmesiyle donduruldu.
1996: ABD Başkanı Bil Clinton, eşi Hilary Clinton ve kızı Chelsea ile Türkiye'ye geldi.
2000: Vladimir Putin, Rusya Devlet Başkanlığı'na seçildi.