Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18 Mart 2006, 19:58   #4
viruS
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)

Bedelli, dublörlü askerlik!
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

25 yaşında Göztepe Spor Kulübü'ne üç ay başkanlık yapan Fırat Yiğit, (solda eli havada) eski işçisine askerlik karşılığı 50 bin YTL verecekti.

Göztepe Spor Kulübü'nün eski başkanı, 'dublör'ünü askere yollamak suçundan tutuklandı. Kulüpten de ihraç edilen 26 yaşındaki Fırat Yiğit'i parada anlaşamadığı dublörü ihbar etti

DHA - İZMİR - Göztepe Anonim Şirketi'nin eski başkanı ve Göztepe Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu üyesi Fırat Yiğit, başkasını kendi yerine askere gönderdiği anlaşılınca askeri mahkemece tutuklandı. 11 Kasım 2005'te Göztepe Anonim Şirketi Başkanlığı'na getirilen ve yaklaşık üç ay sonra görevinden ayrılan 26 yaşındaki Yiğit, kulübün tarihindeki en genç başkandı.
Yöneticiliğin yanı sıra akaryakıt ticaretiyle uğraşan iki çocuk babası Yiğit, iddiaya göre bir dönem petrol istasyonunda çalışan Ümit Karataş'a, adına askerlik yapması için 50 bin YTL teklif etti. İşsiz olan Karataş teklifi kabul etti, Yiğit'in nüfus cüzdanına fotoğrafını yapıştırıp, Etimesgut
2. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın yolunu tuttu.
Dört aydan beri ikinci kez askerliğini yapan 25 yaşındaki Karataş, iddiaya göre söz verilen paranın tamamını alamayınca Yiğit'e telefon açtı, "Parayı vermezsen ihbar ederim. 50 bin YTL değil, 150 bin YTL istiyorum" dedi. Yiğit reddetti. Karataş da durumu komutanlarına anlattı. Ankara Askeri Savcılığı soruşturma başlatarak İzmir'deki Askerlik Şubesi Başkanlığı'na haber verdi.

Tutuklandı, ihraç edildi
İzmir polisi çarşamba günü Yiğit'i Balçova ilçesindeki Ata Caddesi üzerinde yakaladı. Askeri inzibata teslim edilen Fırat Yiğit, işlemlerinin ardından Güney Deniz Saha Komutanlığı'ndaki askeri mahkemeye çıkarıldı. 'Askerlikten kurtulmak için hile yapmak' suçundan hâkim karşısına çıkan Yiğit, tutuklanıp Şirinyer'deki Merkez Komutanlığı'nda yer alan askeri cezaevine gönderildi. Ankara'daki birlikte bulunan Ümit Karataş da, 'yardım, yataklık ve evrakta sahtecilik' suçlamalarıyla askeri mahkemeye sevk edilecek.
Tutuklama haberi üzerine olağanüstü toplanan Göztepe Spor Kulübü Yönetim Kurulu, eski genç başkanlarının hem yönetim kurulu, hem de dernek üyeliğinden ihracını kararlaştırdı.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver