Lokanta Usulü Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi İçin Malzemeler :
- 1 orta boy kırmızı lahana
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Kırmızı Lahana turşusu yapmak için,
- 1 adet orta boy lahanamızı ince ince doğrayalım.
- Derin bir kaba alıp 1 tatlı kaşığı tuz ile iyice harmanlayalım.
10 dakika bekletelim.
- Beklettiğimiz lahanalarımızı kavanozlara bastırarak yerleştirelim.
- Uygun bir kapta 1 su bardağı su, 1 su bardağı üzüm sirkesi ve 1 tatlı kaşığı limon tuzunu da ilave edip karıştıralım.
- Lahanalarımızın üzerine hazırlamış olduğumuz sirkeli karşımı dökelim.
- Kapağını sıkıca kapatıp 3-4 gün buzdolabında bekletelim.
- 3-4 gün sonra kırmızı lahana turşumuz hazır.
Afiyet olsun.
- ALıntı -
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.