Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Mart 2025, 14:54   #1
Çevrimiçi
meLanie
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Portakal Soslu Tavuk




Portakal Soslu Tavuk için Malzemeler
2 adet tavuk göğüs eti veya kemiksiz, derisiz tavuk baget
Tuz
Karabiber
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı un
Kızartma yağı

Portakal sos için
200 ml portakal suyu (Taze sıkılmış)
1 adet portakal kabuğu rendesi
1-2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı pirinç veya elma sirkesi
1 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı zencefil rendesi
2 diş sarımsak (Ezilmiş)
1 tutam pul biber
1 yemek kaşığı mısır nişastası veya un

Süslemek için
Susam ve file badem (Az sotelenmiş)
Frank soğanı (İnce kıyılmış)
Portakal kabuğu rendesi

Portakal Soslu Tavuk Nasıl Yapılır
Sos için gerekli tüm malzemeyi portakal kabuğu rendesi hariç küçük bir tencereye alarak karıştırın ve 2-3 dakika ısıtın.
Mısır nişastası veya unu 2 kaşık su ile bir kasede karıştırdıktan sonra sosa ilave edin ve sürekli çırparak pişirin. Koyu ve parlak bir kıvama eriştiğinde ateşten alın ve portakal kabuğu rendesini ekleyin.
Tavuk için, un, mısır nişastası, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Bir başka kaba da yumurtayı kırarak hafifçe çırpın ve tavuk parçalarını önce yumurtaya daha sonra unlu karışıma bulayın.
Kızartma yağını tavaya alarak ısıttıktan sonra tavuk parçalarını büyüklüklerine göre ve çevirerek 3-5 dakika kızartın ve kağıt havluya alarak fazla yağını süzdürün.
Vok tavada hazırladığınız sos ile kızarmış tavukları karıştırın ve birlikte çok az soteledikten sonra servis tabağına alarak üzerini susam, badem, frenk soğanı ve portakal rendesi süsleyerek servis edin.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



aLinti

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan