Zeytinyağlı Brüksel Lahanası
Zeytinyağlı Brüksel Lahanası
Malzemeler
Yarım kg brüksel lahanası
2 adet havuç
2 adet patates
1 adet soğan
Bir çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2-3 diş sarımsak
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yapılışı
Yıkayıp soyduğunuz soğanı ve patatesleri küp küp, havuçları halka halka doğrayın.
Brüksel lahanasını yıkayın, dilerseniz ikiye bölün.
Bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Önce soğanları ve sarımsağı kavurun. Üzerine salçaları ilave edin. Ardından havuçları ekleyin.
Havuçlar bir süre kavrulduktan sonra patatesleri de tencereye ilave edin.
Son olarak brüksel lahanasını da tencereye ekleyin ve bir süre daha kavurmaya devam edin.
Kavrulan sebzelerin üzerine, sebzeleri kapatacak kadar sıcak su, limon suyu ve baharatları ekleyin. Kısık ateşte pişmeye bırakın.
aLinti
__________________
Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. |