Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Şubat 2025, 09:43   #704
NarÇiçeği
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: ^^Nar Çiçeği'nin Dostları ^^

Karamel ve Miraç
Bugün iki kahramanımız vardı: Karamel ve Miraç. Sabah 07.30 civarında uyurken bir anda havlamaya başladılar. Önce önemsemedik, belki bir kedi gördüler sandık ama havlamaları o kadar şiddetliydi ki kalkıp ne oluyor diye baktık. O anda korkunç bir manzarayla karşılaştık: Komşumuzun pug cinsi köpeği, 4-5 sokak köpeğinin saldırısına uğramıştı. Biri boğazından, diğeri ayağından çekiştiriyordu. Karamel ve Miraç ise bu durumu fark etmiş, uzaktan havlayarak olaya müdahale etmeye çalışıyordu.

Balkona çıkar çıkmaz elimizden geleni yaptık, iri köpeklere su tuttuk ve onları uzaklaştırmaya çalıştık. Neyse ki bizden korkup kaçtılar ama zavallı köpek epey hırpalanmıştı. Hemen tanıdım, komşumuzun köpeğiydi. İpini koparmış ve nasıl olduysa dışarı kaçmış. Aceleyle aşağı indim, onu evine kadar götürdüm ve sahibini uyandırarak durumu anlattım. Eve döndüğümde kameraları kontrol ettim ve izlediğim görüntüler içimi ürpertti. Eğer müdahale etmeseydik, köpeği parçalayacaklardı!

Bu olay bir kez daha gösterdi ki sokak köpeklerinin kısırlaştırılması şart! Sürü halinde dolaşan köpekler, kızgınlık dönemine girdiklerinde çok agresifleşiyorlar. Bugün o saldırıya uğrayan bir köpekti ama ya aynı durumda savunmasız bir çocuk olsaydı? Bunu düşünmek bile korkunç. Belediyelerin bu soruna kesin bir çözüm bulması ve kısırlaştırma çalışmalarını hızlandırması gerekiyor.

Bu vahim olayda bizim kahraman köpeklerimiz Karamel ve Miraç sayesinde erken müdahale edebildik. Onlara minnettarız! Ama bu sorun görmezden gelinmeye devam ederse, daha büyük felaketlerle karşılaşabiliriz. Yetkililerin artık bu konuda ciddi adımlar atması şart!

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bu olayda en çok üzüldüğüm şeylerden biri de çevredeki insanların duyarsızlığı oldu. Olay yaşanırken uzaktan izleyen iki kişi vardı ama hiçbir şey yapmadılar! En azından bir evin bahçesine girip kendilerini güvene alarak taş atabilir, bağırarak köpekleri uzaklaştırmaya çalışabilirlerdi. Ama öylece izlemeyi tercih ettiler.

Bir canlı göz göre göre parçalanmak üzereyken kayıtsız kalmak inanılır gibi değil. İnsanların bu kadar duyarsız olması gerçekten üzücü. Bugün saldırıya uğrayan bir köpekti, ama yarın bir insan, hatta bir çocuk da olabilir. Böyle durumlarda herkesin elinden geleni yapması gerekir.

Bu olay bana bir kez daha gösterdi ki hem belediyelerin kısırlaştırma çalışmalarını artırması hem de insanların daha bilinçli ve duyarlı olması gerekiyor. Sadece izleyerek hiçbir sorunu çözemezsiniz!

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver