Malzemeleri
300 g veya 2 dilim çekirdeksiz karpuz
100 ml süt
250 ml krema
3 adet yumurta sarısı
75 g şeker
4 yaprak taze nane
Karpuzlu Ve Naneli Dondurma Nasıl Yapılır?
Karpuzu 5 saniye süreyle rondodan geçirin veya ezerek bir kaba alın. (Karpuzun tamamen suya dönmemesi için süre çok önemlidir.) İçine elinizle parçaladığınız nane yapraklarını atın.
Süt, krema ve şekeri, şeker eriyene kadar bir tencerede ısıtın.
Derin bir kaba yumurta sarılarını alın ve üzerine ısıttığınız karışımdan biraz ekleyerek çırptıktan sonra tekrar sütlü karışıma ilave edin.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak krema kıvamına gelene dek pişirin ve ılınmaya bırakın ve ılık hale gelince buzdolabında soğumaya bırakın.
Soğuyan dondurma karışımını karpuz püresi ile karıştırın ve hava almayan bir kap içinde dondurucuya koyun ve donana kadar her 2 saatte bir el mikseri ile karıştırın.
Bu dondurma karpuzun barındırdığı su miktarından ötürü kıvam olarak sorbeye daha yakın olacaktır.
Dondurma kaselerine paylaştırarak servis edin.
Afiyet olsun.