Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Ocak 2025, 15:43   #40
xwerswoodx
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: VitoApp - Yeni Nesil Chat App. - ÇIKTI!!!

Açık konuşmam gerekirse eğer alt alta olan mesajları tek bir kutuda birleştirse iyi olurdu, ancak bu tarz tasarımlar ircde kötü.

Örneğin siz radyo botu için 3 satır mesaj yazmışsınız ancak genel sunucularda bir radyo botu genelde duyuru geçtiğinde 10-12 satır arasında mesaj yolluyor, kimse de botunu applet için güncellemez.

Diğer yandan giriş mesajları, duyurular vs derken satır satır mesajlar var. En basitinden bir admin sunucuya girdiğinde onun greet mesajı, kendi oto mesajı, botun karşılama mesajı derken zaten 5 satırdan aşağıya girmiyorlar.

Bunu yazmamın sebebi appleti eleştirmek değil, bu tarz applet çok var piyasada, hatta bunun görüntülü ve sesli olanını yapan tanıdığım da var, ancak insanlar eski applet tarzından farklı oldu mu ısınamıyor ve sevmiyor.

Kutu şeklinde yapmak yerine eski tarza sadık kalırsanız daha fazla şansınız olur.

Diğer yandan kanal ve nick listesini yan yana eklemişsiniz, mobilde nasıl bilemiyorum ama bu şekildeyse sıkıntı olur, tabii ki mobilde belki üsttedir bilemiyorum.

Kişisel olarak önerim, ille de bu tasarımı kullanacaksanız +B moduna sahip kullanıcıların yani botların mesajlarını daha gri ve az göz yoracak şekilde arkaplana atıp, gri arkaplansız daha dar ve küçük bir fontla yazarsanız hem kullanıcılar sohbet ederken gelen bot mesajlarından rahatsız olmaz hem de gereksiz bir ton bot mesajından kurtulursunuz.

Aynı şekilde giriş çıkış mesajları da çok kötü olur, özellikle çok yoğun olarak giriş çıkış olan bir sunucuysa (ki bu ille de büyük bir sunucu olması gerekmez, günümüzde cycle bot kullanmayan sunucu yok) sürekli giriş çıkış mesajlarının kanalda mesajlar kadar yer kaplaması kanalı takip edenler için eziyete dönüşür. Özellikle telefondan girişin çok yaygın olduğu bu dönemde, ben eski appletlerde bile giriş/çıkış mesajlarını kapatmadan sohbet dahi edemiyorum, bu şekilde sürekli gözümün önüne gelse sıkılır 2. dakikada sunucudan çıkarım. Tabii ki açma/kapatma özelliği vardır ancak dediğim gibi bunları eleştirmek için değil, benim kendi şahsi fikrimce düzeltilmesi gereken şeyler olarak yazıyorum.

Yani demek istediğimi resimle örnek vereceksem attığınız resim çok uygun;

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Mesela şuan bu resimdeki olay olduğu anda benim için sohbet öldü yani, ben daha şahsen sohbete devam etmem bu kanalda, hatta o sırada o kanalda sohbet ediyorsam sıkılırım.

Tekrardan başarılar, iyi satışlar.

Konu xwerswoodx tarafından (01 Ocak 2025 Saat 15:51 ) değiştirilmiştir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver