Ayvalı Tarator için
Malzemeler
1 adet ayva
1 adet havuç
2 diş sarımsak
1 tutam tuz
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı mayonez
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 tutam dereotu
Ayvalı Tarator Sosu İçin:
1 çay bardağı ceviz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı susam
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığ tuz
Ayvalı Tarator
Nasıl Yapılır
Ayvayı soyup çekirdeklerini çıkarın ve rendeleyin. Aynı şekilde havuçları da soyup rendeleyin.
Bir kasede süzme yoğurdu, mayonezi, tuzu ve ince doğranmış sarımsakları karıştırın. Ardından rendelenmiş ayva ve havuçları ekleyin ve iyice karıştırın.
Cevizleri ve susamı bir tavada hafifçe kavurun. Kavrulmuş ceviz ve susamları, karışıma ilave edin. Üzerine zeytinyağını, pul biberi, kekik ve tuzu ekleyin.
Hazırladığınız sosu karışıma dökün ve tüm malzemeleri iyice karıştırın.
Taratoru servis tabağına alın, üzerine kıyılmış dereotunu serpiştirin. Ardından buzdolabında 15-20 dakika soğutun.
Ayva tarator servise hazır. Afiyet olsun.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
aLinti