Zabaglione için
Malzemeler
3 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı vanilin
Üzeri için:
Çilek dilimleri
Espresso (isteğe göre)
Zabaglione
Nasıl Yapılır
Öncelikle sıcak suyu dolu bir tencereyi mutfak tezgahına yerleştirin.
Derin bir kabın içerisine yumurta ve şekeri ekleyin. Bu kabı su dolu tencerenin ortasına yerleştirin.
Şeker ve yumurtayı karıştırın. Çırpma işlemi sırasında yumurtalı kabı ara sıra çıkartarak ılıtın. Bu sayede kremanın kesilmesini önleyebilirsiniz.
Krema koyulaşmaya başladığında üzerine azar azar süt ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Krema koyu ve akışkan bir hal aldığında vanilyayı ekleyin.
Kremayı sunum kaselerine paylaştırdıktan sonra, üzerine çilek dilimlerini yerleştirin. Afiyet olsun.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
aLinti