Bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yolu: Bayat Ekmek Mantısı! Pratik, doyurucu ve bir o kadar lezzetli bu tarif, hem bütçenizi korur hem de sofralarınıza harika bir tat katar. İşte Bayat ekmek mantısı tarifi
Bayat Ekmek Mantısı için
Malzemeler
4 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
Yarım çay bardağı su
Kızartmak için sıvı yağ
Üzeri için:
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Bayat Ekmek Mantısı
Nasıl Yapılır
Bayat ekmekleri elinizle küçük parçalara ayırın ve geniş bir kaseye alın. Üzerine yumurta ve baharatları ekleyin, ardından tüm malzemeleri iyice yoğurun.
Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, her birini yuvarlayarak şekil verin.
Hazırladığınız yuvarlak bayat ekmek mantılarını kızgın yağda altın rengini alana kadar kızartın.
Kızaran mantıları servis tabağına alın.
Bayat ekmek mantısı servise hazır. Üzerine isteğe göre yoğurt ve kızdırılmış yağ dökün, ardından sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
aLinti