Bulgurlu Dana Yanak için
Malzemeler
Et için:
2 adet dana yanak
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet soğan
1 adet kereviz sapı
3 dal kekik
3 dal biberiye
5 diş sarımsak
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 çay bardağı üzüm sirkesi
Firik bulguru için:
2 adet köy biberi
1 adet soğan
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
500 gr firik bulguru
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
5 su bardağı su
1 yemek kaşığı tereyağı
3 çay kaşığı parmesan
Bulgurlu Dana Yanak
Nasıl Yapılır
İlk önce tavaya yağımızı koyuyoruz, ısıttıktan sonra yavaş bir şekilde içine etlerimizi koyuyoruz.
Yüksek ateşte mühürlenen etlerimizi kenara alarak aynı tavanın içine doğradığımız soğanı ekliyoruz.
Hafif sotelendikten sonra havuç, kabak, kereviz sapı, kekik, biberiye, sarımsak ekleyip kavuruyoruz, sirke ve suyumuzu koyup kaynatıyoruz.
4 parmak derinliğindeki tepsiye aldığımız etin üstüne hazırlanan sosumuzu döküyoruz ve üstüne yağlı kağıt koyup tepsiyi folyo ile kapatıyoruz.
180 derecede 5 saat pişiriyoruz.
Firik bulgurunu yapmak için tencereye yağ ekleyip ısıtıyoruz. İçine doğradığımız soğanları koyup kavuruyoruz.
Ardından doğradığımız biberleri koyup kavurduktan sonra firik bulgurunu ekleyip tuzunu ve baharatını ilave ederek pişmeye bırakıyoruz.
En son içine parmesanı ekleyip bağlıyoruz.
Sunum için, yaptığımız firik bulgurunu tabağa koyuyoruz, ardından üstüne pişirdiğimiz eti koyup taze kekik ile renklendiriyoruz.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
aLinti