[20:05]» <eiffel65> Selam aleyküm NeverLove
[20:05]» <NeverLove> A.selam reis
[20:05]» <NeverLove> hoşgeldin.
[20:05]» <eiffel65> Naber nasılsın ?
[20:05]» <eiffel65> Hoş buldum teşekkürler
[20:05]» <NeverLove> İyiyim sen nasılsın?
[20:05]» <eiffel65> Daim olsun bende iyiyim teşekkürler
[20:05]» <eiffel65> Eğer müsaitsen
[20:05]» <eiffel65> Forum adına seninle eğlenceli röportaj yapmak isterim
[20:05]» <eiffel65>
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[20:06]» <NeverLove> Tabiki memnuniyetle.
[20:06]» <eiffel65> Eyvallah kabul ettiğin için İrcforumları, kutsal Cumartesi ve Yüce Thanos adına teşekkürlerimi iletiyorum
[20:06]» <eiffel65> ü
[20:07]» <NeverLove> Rica ederim.
[20:07]» <eiffel65> Benim sohbetim 27-28- yaşlarındaki esmer kıvırcık hemşirenin el hafifliğinde geçer
[20:07]» <eiffel65>
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[20:07]» <eiffel65> O zaman ufaktan başlayalım
[20:07]» <NeverLove> Başlıyalım hazırım
[20:07]» <eiffel65> Bende hazırımm
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[20:08]» <eiffel65> Peki o zaman seni tanımayanlar yada tanıyanlar için de soralım NeverLove kimdir ?
[20:08]» <NeverLove> Adım Hüseyin 32.5 yaşındayım Adanalıyım.
[20:09]» <eiffel65> Eyvallah, Peki IRC ile tanışman ne zaman ve nasıl başladı Hüseyin
[20:10]» <NeverLove> 2003 Tarihinde dayımın internet cafe açmasıyla başladı.
[20:11]» <NeverLove> Her adanalı gibi mavra.net de başladım. sonrasında mircturk ile tanıştım.
[20:11]» <eiffel65> Evet seninle beraber görev almıştım Mircturk'te. Buradan orada görev aldığım tüm arkadaşlara selam olsun. Blueflash da okuyorsa ona da selam olsun çay borcu var bana
[20:12]» <NeverLove> Aynen benden de selam olsun kadim mircturk ekibine.
[20:12]» <eiffel65> Peki neden NeverLove nickini seçtin senin için bir anlamı var mı ?
[20:13]» <eiffel65> Yada yaşanmışlığın sembolü mü ?
[20:15]» <NeverLove> Aslında benim ilk nickim mavra'da marius idi dayım askere gidince onun nicki mirc'da kalmış biraz öyle takıldım sonra dayım askerden gelince sinirlendi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ve sonrasında bir kız arkadaşım vardı beni ani terk etti bende nick arayışına girdim bu nicki aldım odur budur nickim budur.
[20:16]» <eiffel65> Bir yaşanmışlığın sembolü yani. Bence böyle de güzel olmuş Hüseyin.
[20:16]» <eiffel65> Kız arkadaş demişken şimdi biraz deşelim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. hehehehehehe varmı yengemiz yada yenge adayımız ?
[20:16]» <eiffel65>
[20:16]» <NeverLove> Bunu pas geçsek dvfdghgjö
[20:17]» <eiffel65> Hahahahahaha Norrmalde geçmem ama seni kırmam biliyorsun geçeceğim bakalım
[20:17]» <eiffel65> Sonr abana Whatsapp'dan yazarsın hahahahahaha
[20:17]» <eiffel65>
[20:17]» <NeverLove> Şş
[20:17]» <eiffel65> Peki o zaman devam edelim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. IRC e ilk girdiğinde ne hissettin ne düşündün ?
[20:17]» <eiffel65> "Burası nasıl bir yer lan" dedin mi
[20:17]» <eiffel65>
[20:19]» <NeverLove> Mavra'ya ilk girdiğimde önce anlamadım fazla. voiceler oplar soplar 2 gün anlamaya çalıştım nicki kaydetmiştim ident etmeyi bilmiyordum sonra help kanalını keşfettim öğrendim
[20:20]» <eiffel65> IRC in en güzel zamanlarında HELP kanalı gerçekten başkaydı değil mi ?
[20:21]» <NeverLove> Evet öyle idi. Mircturk'e girdiğimde op olmuştum baya sevinmiştim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Sonrasında google'a help komutları yazıp öyle kanal kaydedip komutları üzerinde deniyordum.
[20:21]» <eiffel65> Hım anladım
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. O zaman yavaştan Mircturk'e geçelim
[20:22]» <NeverLove> Geçelim
[20:22]» <eiffel65> Mircturk'de yönetime ilk ne zaman girdin ?
[20:22]» <eiffel65>
[20:22]» <NeverLove> İlk olarak İstanbul kanalının sahibi @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] vardı yanında sop olmuştum.
[20:23]» <NeverLove> Sonrasında JackaL 'ın departmanı Malum departmanda Desk adayı olmuştum
[20:23]» <eiffel65>
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[20:23]» <eiffel65> Adaylıkla geçen bir süre sonunda Desk oldun sanırım
[20:24]» <NeverLove> Sonrasında Ciodesk'lerden eğitim görüp desk olmuştum.
[20:24]» <eiffel65> Bu arada demin bahsetmeyi unuttum help deyince kendileriyle çalıştığım @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hocalarıma selamlar olsun
[20:24]» <eiffel65> Ya Ciodeskler çok havalıydı hahahahahaha
[20:25]» <NeverLove> Ama hakediyorlardı bilmeyenin kahrı çekilmez
[20:25]» <NeverLove> Komut bildiğimi sanıyordum ciodesklerden eğitim alana kadar
[20:25]» <eiffel65> Ya evet o ayrı zaten. Help de görevliydim biliyorum arada yoklayıp acayip acayip sorular sorarlardı
[20:25]» <NeverLove> Sonrasında Localdesk oldum Globaldesk Ciodesk Operdesk Superdesk Sysop_ Zirvede kapandı
[20:26]» <eiffel65> Zirvede bırakmak değiminigerçekleştirmişsin
[20:26]» <eiffel65> Bu arada aradabirleşik yazıyorum kusura bakma laptopun boşluk tuşu tam basmıyor
[20:26]» <eiffel65>
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[20:26]» <NeverLove> Sorun değil benim laptop da iyi değil zaten
[20:27]» <eiffel65> Şimdi Rotamızı Mircturk'ten şuan görev aldığın Sohbet.Net' e çevirelim
[20:27]» <eiffel65> Sohbet net ile tanışman nasıl oldu
[20:28]» <NeverLove> Sohbet.net'e arada girip bakıyordum. Sonrasında Mircturk'den arkadaşım Korkut u görünce takılmaya başladım
[20:28]» <eiffel65> Dede korkut diyorum ben kendisine
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Selamla rolsun, bayağıdır görmedim
Help Size whois çekti.
[20:29]» <eiffel65> Burada da Güvenlik ekibinin başındasın değil mi
[20:29]» <NeverLove> Sonra Radius 'a gelince yönetim Lose tarafından Nickserv ve Güvenlik sorumluluğuna getirildim.
[20:29]» <NeverLove> Evet öyleyim.
[20:30]» <eiffel65> Tebrik ediyorum, başarıların daim olsun. sonuçta bu işin altından kalkabilecek potansiyelin var NeverLove
[20:30]» <eiffel65> Demek ki şuan güvendeyim o zaman kjdhjhgfhjdgh
[20:30]» <eiffel65> Bunu demesem olmaz dı hahahahaha
[20:31]» <NeverLove> Hangman hocamız varken güvenlik sorun değil
[20:31]» <eiffel65> Evet ya Selam olsun Hangman hocamıza
[20:31]» <eiffel65>
[20:31]» <eiffel65> Şimdi şöyle IF e uzansak mı
[20:31]» <NeverLove> Uzanalım
[20:32]» <eiffel65> Bence de adeta Hawai sahillerind eokyanusa doğru uzanır gibi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. hahahahahaha
[20:32]» <eiffel65> IF ile tanışman nasıl oldu NeverLove
[20:33]» <NeverLove> İF ile tanışmam aslında 2005 lerde oldu ama üye olmamıştım. 2007 de üye olmaya karar verdim
[20:34]» <NeverLove> Biraz öyle oldu
[20:34]» <eiffel65> Olsun en kötü kararsızlık en geç karar vermenin yüzde biriymiş .lgjhnkjfhkyvngghbstjdbs
[20:34]» <eiffel65>
[20:34]» <NeverLove> İRC benim için daha önemliydi forumlara girip takılmak aklıma gelmemişti açıkcası.
[20:34]» <eiffel65> Bak benimde öyleydi inan ya IRC daha cezbediyordu
[20:34]» <eiffel65> Şuan IF de yönetim kadrosundasın değil mi
[20:35]» <NeverLove> Evet Moderatör ile başladığım yolda Şuanda Süper Moderatörüm.
[20:35]» <eiffel65> Maşallah
[20:35]» <eiffel65> Nasıl gidiyor yönetim işleri
[20:36]» <NeverLove> Arada işlerin yoğunluğu olsada iyi gidiyor. Emek vermeye devam ediyorum.
[20:37]» <eiffel65> Emeğini görebiliyorum ben. Gerçekten başarıların daim olsun
[20:37]» <eiffel65> Şimdi o zaman IF de if ile ilgili sana bir kaç sorum olacak ama kesinlikle cevaplamanı istiyorum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
[20:37]» <NeverLove> Tabiki.
[20:38]» <eiffel65> IF'de en sevdiğin kullanıcı yada kullanıcılar (Ben hariç
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. beni sevip saydığını bilirim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Ha bir de yönetimden falan olmayacak
[20:38]» <eiffel65>
[20:40]» <NeverLove> Arkadaşlarımın çoğu yönetimde bulundu napsak şimdi
[20:40]» <eiffel65> Şuan yönetimden olmayan birini seç
[20:40]» <eiffel65> Eğer yoksa şayet beni seç hadi izin verdim hahahahahaha
[20:41]» <NeverLove> @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] var çoğu yönetimde beraber bulunduk irc olarakda.
[20:41]» <eiffel65> VAY @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] iyidir fatal selam olsun
[20:41]» <NeverLove> Biraz uzaklaştı sanaldan
[20:41]» <eiffel65> Peki IF'de beğendiğin Kadın kullanıcı, yönetici ?
[20:41]» <eiffel65> Evet uzaklaştı fatal
[20:42]» <NeverLove> Yönetici olarak @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bilgisine hayranım.
[20:42]» <eiffel65> Peki IF'de beğendiğin Erkek kullanıcı, yönetici ?
[20:43]» <NeverLove> Şimdi toprağım var @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. ama bilgi olarak kemal @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[20:43]» <eiffel65> Eyvallah dürüstçe cevapların için teşekkürler o zaman devam ke
[20:44]» <eiffel65> Peki IF'de kendisini merak ettiğin kullanıcı, yönetici ?
[20:47]» <NeverLove> @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] merak ediyorum hiç tanışmadım
[20:48]» <eiffel65> IF denilince akla gelen isimlerden birisi
[20:48]» <eiffel65> Peki elinde imkan olsa IRC'de ne yapmak isterdin ? Yad aneyi değişitirmek isterdin ?
[20:49]» <NeverLove> İmaknım olsa mircturk'u eski şaşalı günlerine getirmek isterim
[20:49]» <eiffel65> Keşke olsa
[20:50]» <eiffel65> Peki şimdilerde yada geleceğe yönelik bir planın, hedefin, isteğin var mı ?
[20:50]» <eiffel65> İnetner üzerine
[20:52]» <NeverLove> Pek bir hedefim yok genel olarak günlük yaşarım hayat bize ne gösterirse onu yaşarım
[20:52]» <eiffel65> Al benden de o kadar. Anı yaşa, keyfini yaşa
[20:52]» <NeverLove> Aynen sonuçta ölüp gidiyoruz.
[20:53]» <eiffel65> Kesinlikle. Yarına garantimiz yok
[20:54]» <eiffel65> Peki şöyle yapalım Forumdan tekrar bir help edönelim ne dersin ?
[20:54]» <NeverLove> Olabilir o konuya değinmedin :P
[20:54]» <eiffel65> Evet ya aslında
[20:55]» <eiffel65> değinmem gerekiyordu da seninle yazısırken antep fıstığı açıyordum sanırım unutntum
[20:55]» <eiffel65> Hahahahahaha
[20:55]» <eiffel65> Hüseyin Sence günümüzde Help ilgi görüyor mu ?
[20:56]» <NeverLove> Bizim help'de görev yaptığımız yıllara göre pek ilgi görülmüyor.
[20:56]» <NeverLove> Ozamanlar helper'lık baya kutsal ve irc'in bel kemiği sayılıyordu.
[20:57]» <NeverLove> Günümüz yaşlıları gibi; Nerede o eski helper'lar
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.)
[20:57]» <eiffel65> Evet hattab IRc in temel kaynağı denebilir öyle değil mi ?
[20:57]» <eiffel65> Hahahahaha evet ya
[20:58]» <NeverLove> Evet öyleydi. Tabandan yetişen helper'lar yönetimde bilgili tecrübeli şekilde yetişmiş oluyordu.
[20:58]» <NeverLove> Şuan komut bilmeyen insanlar yönetimde buluna biliyor.
[20:59]» <eiffel65> Zaten o dönemin yönetim kadrosunda olanların çoğunun help geçmişi vardı
[20:59]» <NeverLove> Evet öyleydi.
[20:59]» <eiffel65> Şuan komut bilmeyen insanların yönetimde olması birazda ücretli yööneticiden dolayı olabilir mi ?
[21:00]» <NeverLove> Evet çoğu bu şekilde malesef.
[21:00]» <NeverLove> Ama şöyle birşey vardı mircturk'de paralı operler'de eğitimden geçiyordu bunuda belirtmiş olalım
[21:01]» <eiffel65> Bilmiyorum katılıyor musun ama ben şöyle düşünüyorum Geçmişten günümüze doğru artan maaliyetler sunucu sahiplerinin ücretli yönetici almasına da sebep olıuyor
[21:01]» <eiffel65> Sahi değilmi Mircturk'de o vardı evet bak sen deyince anımsadım bende
[21:01]» <NeverLove> Paralı oper yapılmasına karşı değilim fakat sunucuların help departmanı tarafından eğitim verilmesi taraftarıyım.
[21:02]» <eiffel65> Evet bende aynı düşüncedeyim yönetim kadrosunda hiç eğitimi olmayan birinin olmasından ziyade en azından biraz eğitim almalı
Sohbet Size whois çekti.
[21:03]» <NeverLove> yetermi
[21:03]» <eiffel65> Peki günümüz sunucularında sence help eskisi kadar olmasada yine rağbet görürmü
[21:06]» <NeverLove> Pek sanmıyorum ama şuanda tek kalabalık gördüğüm geveze.org'un help departmanı.
[21:06]» <eiffel65> Evet bayağı kalabalık iyi çalışmalar dileriz kendilerine
[21:07]» <eiffel65> Peki o zaman kardeşim. Ben senin fazla vaktini almak istemem. Zaten Birden sordum müsait misin diye
[21:07]» <NeverLove> Çoğu Malthus ve neXus hocanın talebeleri ondan dolayıdır:P bende görev almıştım bir ara
[21:07]» <eiffel65> İşin gücün vardır seni fazla meşgul etmek istemiyorum
[21:07]» <NeverLove> Estağfurullah ne demek sana her zaman vaktim vardır
[21:07]» <eiffel65> Hahahah eyvallah cnaım teşekkürler
[21:08]» <eiffel65> Peki var mı son bir söylemek sitediğin bir şey
[21:08]» <eiffel65> Bizi okuyan izleyenler için
[21:08]» <NeverLove> Daima IRC.. diyorum
Help Size whois çekti.
[21:09]» <eiffel65> Hahahah eyvallah Tekrardan IRC forumları, kutsal Cumartesi ve Yüce Thanos adına teşekkürleirmi iletiyorum
[21:09]» <eiffel65>
[21:09]» <eiffel65> IRC hayattır