Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Kasım 2024, 11:43   #1
SeNaaa
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Erkeklerin egoları kadınlardan daha mı büyüktür?

Ego"nun bir boyutu olduğu fikri aslında yanlıştır. Ego çeşitli miktarlarda ve şekillerde ifade edilir. Herkesin özünde varoluşunun çekirdek bir parçası olan bir egoya sahip olduğuna inanıyorum. Ego, kendini tanımlamadır ve kendini diğer "benliklerden" veya sözde ayrı insanlardan ayırır.

Bilmek istediğiniz şey, erkeklerin kadınlardan daha kibirli veya egoist olma eğiliminde olup olmadıklarıdır. Başka bir deyişle, ortalama olarak kadınlardan daha mı duygusal olarak dengesiz ve olgunlaşmamışız?

Bunun belirlenmesinin kolay olacağını düşünmüyorum ve seviyenin çok benzer olduğunu tahmin ediyorum. Erkekler ego ifadelerinde kadınlardan çok daha sesli ve görsel olarak yüksek sesle konuşma eğilimindedir, ancak ne erkeklerde ne de kadınlarda egoist ifadenin eksikliğini henüz görmedim.

Başka bir deyişle, ego ifadesinin cinsiyetler arasında kabaca eşit olduğuna ve farklı şekillerde gösterildiğine inanıyorum. Her biri diğerini seçme eğilimindeyken, bir alanda veya diğerinde savunmacı oluyor. Bu, kimsenin kazanamayacağı ve başlatmak istemediğim bir "ego savaşı" yaratıyor.

Kadınların genellikle erkeklerden daha duygusal olarak hassas olduğuna inanıyorum ve bu, erkeklerin ego odaklı olduğuna dair çok fazla inanç yaratıyor. Ancak aşırı duyarsızlık sergileyen herhangi birinin egosu başka bir alanda zarar görmüş olabilir. Yani "daha fazlasını" görmüyorsunuz, "zarar ve dengesizlik" görüyorsunuz

Erkekler gürültülü spor arabaları övüyor olabilir, ancak kız makyaj reyonunda daha iyi görünmek için bir şeyler almaya çalışıyor. Bu iki aktivitenin ortak noktası nedir? Her ikisi de dikkat, onay ve olumlu dış etki arar. Her ikisi de daha fazla duygusal destek isteyen insanlardan gelen bir yardım çığlığıdır ve her ikisinin de aslında ilgili cinsiyetlerin çoğu durumda onaylanma ihtiyacı olsun veya olmasın zevk aldığı aktivitelerde (araba, makyaj) bir temeli vardır.

Gerçek şu ki, tüm insanlar sevmek, sevilmek, önemsemek ve önemsenmek ister. Ancak çoğu bunu sağlıklı ve olumlu bir şekilde ifade etmez. Aslında, çoğu insan duygusal olarak ne kadar zarar gördükleri veya bunu nasıl çözecekleri hakkında hiçbir fikre sahip değildir.

Yani tekrar ediyorum, bir "Ego" savaşı başlatmak, kimsenin ihtiyaç duymadığı veya gerçekten de kendileri acı, öfke ve bir tür haklı çıkarılmaya ihtiyaç duymadıkları sürece gözlemlemek istemeyeceği daha duygusal bir kabadayılık egzersizidir.

Sorunun öncülü doğru olsa bile, onu övmek ve aslında insanlığımızın diğer yarısı olan diğer tarafa saldırmak, birine yardımcı olur mu?

doğal bakış açısından “gurur ve ego düzeylerini” (her ne ise ve ne kadar ölçülebilir ve ölçülebilir olduğunu düşünün) tespit etmek son derece zor olacaktır.

Fakat bir kişi "erkek kendi bölgesini ve mülkünü savunuyor" teorisini savunabilirken, bu primatlar için kediler için olduğu kadar geçerli değildir; ve insanlarda, büyük ihtimalle, bu kültürel bir şeydir; mülkiyet sahipliği ve fetih gibi kadim değerleri koruyan toplumlar, çocuklarına da aynı değerleri aşılamaya çalışacaktır; buna "kimin en iyi ve en zengin yeteneklere sahip olduğunu karşılaştır", "kimin penisinin daha uzun olduğunu karşılaştır", "gösteriş yapmak için kupa bir eş al", "iş hayatında başarılı olmalısın", "ailenin karar vericisi sensin", "biri karını becerdiğinde bunu nasıl kabul edebilirsin" ve diğer Taş Devri idealleri gibi rastgele ego-gururla ilgili şeyler dahildir.

Erkekler cinsiyetleri söz konusu olduğunda daha fazla egoya sahiptir, ancak kişisel egodan bahsettiğinizde, bunun kadınlar olduğuna inanıyorum. Karşı cinsten iltifat, para, hediye ve iyilik alma olasılıkları daha yüksektir. Vücutları ve güzellikleri bir kaide üzerinde tutulur ve erkekler genellikle bir kadın için çılgınca şeyler yapar. Bu nedenle bir kadın bir erkekten daha değerli olduğunu hissedecektir. Varlığını, vücudunu vb. öne geçmek için kullanabileceğini hissedecektir.

-alıntı-

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet