Girit Usulü Çullama için
Malzemeler
5 yufka
İç harcı için:
1 adet tavuk (haşlayıp kemiklerini ayıklayın, suyunu ayırın)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 soğan
2.5 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı tarçın
½ yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı şeker
½ yemek kaşığı tuz
Aralara sürmek için:
½ su bardağı eritilmiş tereyağı
Girit Usulü Çullama
Nasıl Yapılır
2.5 bardak pirinç ıslatın. Tavuk parçalarını, 1 büyük soğanı, çam fıstığını, zeytinyağı ve tereyağı ile kavurun.
Pirinçleri süzün, tavuklara ilave ederek kavurmaya devam edin.
Kuş üzümü, 1 yemek kaşığı tarçın, karabiber, tuz ilave ederek malzemenin üzerini 1 parmak geçecek kadar tavuk suyu koyun, 5 dakika orta ateşte, sonra altını kısarak pişirin.
Tepsinizi yağlayın, 3 yufkayı aralarını yağlayarak yerleştin. Üzerine iç pilav ve onun üzerine son 2 yufkayı serin.
Yaklaşık 1.5 bardak tavuk suyunu tepsinin üzerine dökün, fırında kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
aLinti