Havuç Pilaki için Malzemeler
4 adet iri havuç
2 adet soğan (Piyazlık doğranmış)
1 yemek kaşığı pirinç
4-5 dal maydanoz (İnce kıyılmış)
4-5 diş sarımsak (İnce dilimlenmiş)
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Havuç Pilaki Nasıl Yapılır
Havuçları kazıyıp yıkayın ve istediğiniz büyüklükte verev olarak doğrayın.
Tencereye zeytinyağını alın ve soğanı ilave edip renkleri sararıncaya kadar soteleyin. Ardından havuç dilimlerini, pirinç ve sarımsağı ekleyin.
Az su ilavesi ile havuç yumuşayana kadar pişirin. Üzerine maydanozu ekleyin ve ocaktan alın. Ilık veya soğuk servis edin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
aLinti