Isırgan Otu Yemeği için Malzemeler
500 gr ısırgan otu
Mısır unu (istenilen kıvama göre eklenecektir)
Tuz
3 yemek kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
Isırgan Otu Yemeği Nasıl Yapılır
Isırgan otu ellere eldiven giyilerek dikkatli bir şekilde ayıklanır. Sert olmayan yapraklarda kullanılabilir.
İnce kıyılan ısırgan otu kaynar suda haşlanır.
Haşlanınca ısırgan otları kenara alınır ve haşlama suyunda 1 bardak ayrılır, kalan su acı tat vereceği için kullanılmaz.
Isırgan otları tencereye alınır, üzerine bir bardak haşlama suyundan 1 bardak sıcak suda eklenir.
Mısır unu kıvam alana kadar koyulur bir yandan karıştırılır.
İstediğiniz kıvama geldiğinde altı kapatılır.
Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir, içine ezilmiş sarımsak eklenir. Çorbanın üzerine dökülür. Afiyet olsun.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
aLinti