Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Ekim 2024, 22:09   #1
Çevrimdışı
SeNaaa
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Rakının Yanına İyi Giden 3 Meze Tarifi.!!!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
HAYDARİ MEZESİ ;

Rakının yanına en güzel ne gider dendiğinde şüphesiz çoğu kişinin aklına yoğurt ve yoğurtlu mezeler gelir. Rakı masalarının olmazsa olmazlarından haydariyi bilmeyeniniz varsa yapılışıyla beraber mutlaka öğrensin. Çünkü hem kolay hem de pratik bir mezedir ve rakıyla beraber mükemmel bir ikili olur bu yiyecek.

Yoğurt hem lezzetiyle rakı sofrasını şenlendirir hem de mideyi rahatlatan içeriğiyle sindirimi rahatlatır. Rakının yanına gidecek mezeler arasında tek başına bile rakı sofrasına yeten haydari tam bir joker mezedir.


Haydari Mezesi Tarifi İçin Malzemeler!!!

6 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 tutam dereotu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
1 dilim beyaz peynir
1 diş sarımsak


Haydari Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?


İlk olarak tavaya tereyağını alarak kızdıralım. Bu aşamada cağı çok yüksek ateşte açıp yağı yakmamaya dikkat edelim.

Daha sonra naneyi ekleyerek 1-2 tur karıştıralım ve ocaktan alalım.

Karıştırma kabına süzme yoğurdu alalım.

Diğer taraftan beyaz peyniri çatalla ezerek ufalayalım, dereotunu ince ince kıyalım.

Süzme yoğurdun üzerine peynir ve dereotunu ilave edelim.

Son olarak naneli tereyağı, ezilmiş sarımsak, tuzu ekleyerek karıştıralım.
Haydari mezesini servis tabağına alarak üzerini zeytinyağı ve dereotu ile süsleyelim.

Haydari servise hazır. Afiyet olsun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Yeşil Zeytin Salatası ;

Yeşil Zeytin Salatası Tarifi İçin Malzemeler
100 gr. yeşil zeytin
1 adet küçük boy kuru soğan
1 su bardağı ceviz içi
10-15 adet kuru domates
Yarım demet maydanoz
Yarım çay bardağı zeytinyağı
4 yemek kaşığı nar ekşili sos
1 çay kaşığı tuz

Üzerine kekik.


Yeşil Zeytin Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

Rakı sofrasına değişik meze salata tarifi arayanlar için nefis fikir: Yeşil zeytin salatası! Yoğurtlu klasik mezelerden sıkıldıysanız, rakı masanızda hem renkli hem iştah açıcı salata fikrimizi mutlaka denemelisiniz. Yapması kolay, malzemeleri de dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz

Zeytinlerimizin çekirdeklerini çıkartalım, ardından bıçakla doğrayalım.

Ceviz içini de bıçak ile kıyalım.
Ilık suda beklettiğimiz kuru domatesleri, soğanı ve maydanozu doğrayalım.

Ardından karıştırma kabına doğradığımız yeşil zeytini, soğanları, kuru domatesi, cevizi ve maydanozu alalım.

Üzerine nar ekşisi, zeytinyağı, tuzu ekleyerek karıştıralım, servis tabağına alalım.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Karamelize Soğan Mezesi ;

Bu etkileyici karamelize soğan mezesi tarifi, klasik lezzeti modern bir dokunuşla sunuyor. Soğan dilimleri, kısık ateşte karamel rengini alıncaya kadar özenle pişiriliyor ve bu süreçte tatlı bir aroma ve karamelize bir dokuya dönüşüyor.

Ardından üzerine nar ekşisi ve zeytinyağı gibi lezzetli malzemeler eklenerek zengin bir lezzet profili oluşturuluyor. Karamelize soğanın yumuşak ve tatlı lezzeti, mezeler arasında fark yaratıyor ve her lokmada damakları şımartıyor. Bu meze, rakı sofrasına farklı bir tat katmak için ideal bir seçenek.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Karamelize Soğan Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

5-6 adet küçük boy kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı su
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon

Karamelize Soğan Mezesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğanlarımızın kabuklarını soyalım ve dörder parçaya bölelim.
Ardından katmanlarını elimizle tek tek ayıralım.

Uygun bir tavaya zeytinyağını alalım ve soğanları ilave ederek kavuralım.
Soğanlarımız yumuşayama başladığında üzerine şekeri ekleyelim ve karamelize edelim.

Soğanlarımızın rengi dönünce 2-3 yemek kaşığı kadar su ekleyelim ve tavamızın kapağını kapatarak bir kaç dakika pişmeye bırakalım.

Pişen soğanlarımızı uygun bir kaseye alarak üzerine nar ekşisi, karabiber,
pul biber, kimyon, kırmızı toz biber ve tuzu ilave ederek karıştıralım.

.Karamelize soğanlarımız servise hazır.

Tercihe bağlı olarak süzme yoğurdun üzerinde servis edebilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver