Tahin Soslu Levrek için Malzemeler
2 adet levrek filetosu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 limon
Tahin Sosu İçin:
3 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı limon suyu
1 diş sarımsak
2-3 yemek kaşığı su
Tuz
1 çay kaşığı pul biber
Tahin Soslu Levrek Nasıl Yapılır?
Levrek filetolarını bir kağıt havlu ile kurulayın. Zeytinyağını, tuzu ve karabiberi levreklerin her iki tarafına da düzgünce yedirin.
Fırını 180 dereceye evvelce ısıtın.
Levrek filetolarını fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine limon dilimlerini koyun. Evvelce ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin, levreklerin içi pişene kadar.
Bir kasede tahin, limon suyu, ezilmiş sarımsak, su ve isteğe bağlı olarak tuz ve pul biberi karıştırın. Kıvamı ağır ise su ekleyerek inceltebilirsiniz.
Pişen levrekleri servis tabağına alın, üzerine tahin sosunu dökün ve servis edin. Afiyet olsun.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
aLıntı