Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Ekim 2024, 00:05   #55
Leydihan
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Tehdit Hakaret ve Emek Hırsızlığı

FD-Zeze Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Konuyu herkes artık amacından fazlasıyla saptırmaya başladı. Ve bir şeyler yazarken, karalarken, neyi kimin yaptığına dikkat etmeden, cümlelerinizi savurup, sallıyorsunuz.
Herkesi bu kirli cümlelerinize alet edemezsiniz. Hele beni hiç edemezsiniz… Bahsettiğiniz konularınızı çaldığını söylediğiniz kişi ile ve forumuyla benim yakından uzaktan alakam yokken, benim yönetiminde bulunduğum forumda banladığım kişiyle, bu olayları bir tutmanız kadar abes bir durum yok. İki forumda teknikte olan kişi aynı diye, böyle bir yorum yapma hakkına sahip değilsiniz. Çünkü şu an bahsi geçen foruma üyeliğim bile yok, senin forumuna samimiyetsiz bulduğum için, üye olmadığım gibi… Ekran görüntüsü paylaştığın ForumAdası'nın genel sorumlusu benim ve banlayanda benim… Peki ForumAdası bu konunun neresinde? Hiçbir yerinde…
Ayrıca arkadaşınızın kopyaladığı konular da, benim herhangi bir yerde aldığım değil, gün içinde daha doğrusu hayatın akışı içinde aklıma gelen sözlük veya soru başlıklarını forumda özgün içerikler oluşturarak açtığım içerikler olması sebebiyle, banlamam da gayet doğaldır…
Çünkü içerik çalan arkadaşınız, başlığı çalsa gam yemem, sonuçta spesifik soru veya başlıklar herkesin aklına gelebilir. Fakat A’dan Z’ye, bağlacından, imlasına ve noktalama işaretine kadar şahsıma ait olan düşündüğüm cümlelerin ve yaşadığım olaylardan esinlenerek yazdığım satırlar alınıyorsa, kusura bakmayın da banlarım…

Diğer bir banlanan “Esmiraa” nickli kişinin içeriği kopyalaması değil problem olan, mesajı alıntıla deyip, görseline ve benim yazı stilime, içerik başlıklarında yaptığım renklendirme, kalınlaştırma, maddelendirme gibi bir çok yapılan işçiliği de birlikte almasından dolayı banlanmıştır. Sadece kopya içeriği kopyalayıp geçse umursamazdım. Fakat sizin içerik çaldı dediğiniz “Elysian” sizinde başka yerden kopyaladığınız içeriği alıyor sadece… Verdiğiniz emeği değil. Baktım şimdi içeriklerinin hiçbirinde ekstra bir yazı stili katılmamış? Neyin emeğini almış oluyor? Kopyaya kopya… Verdiğiniz emek sizin ekstra olarak kattığınız şeylerdir… Özgünlüktür. Kattığınız özgün detaylar alınmadığına göre? Hani kıyaslıyorsunuz ya, kıyasınızın da tutarlı olması lazım. Ama benim eklediklerimden çalınanlar, bildiğin içeriği alıntıla denilip her şeyiyle alınmış, kopyanın ötesi…

Ve ben banladığım da, sadece banladım… Gelip burada sizlerin ve bir sürü kişinin çirkince yaptığı ve yazdığı cümleler gibi orada burada yaygara koparmadım. Banladım geçtim…
Sizde banlayıp geçebilir, işinize bakabilirdiniz… Bu kadar büyütülecek bir durum yok. Çoluk çocuk yapmaz sizin bu yaptığınızı.

Bu durumları tartışmaya dönüştürüp, hatta sokak kavgasına dönüştürüp, çocukça davrandığının kimse farkında değil, bunu kimsede çıkıp söylemiyor.
Biraz akıl süzgecinden geçirin davranışlarınızı… Napim şimdi dün sende foruma girip, benim banladığım içeriği aldığın için seni keyfi olarak forumdan banlim mi kin güdüp? Bu mu yani olması gereken? Bence bu çok çocukça…

Öncelikle hoş geldin..

Mesajımı okurken tarafsız olarak değil, taraf tutarak okuduğun o kadar açık ki, ne demek istediğimi anlayamamışsın. Hiçbir forum sahibi ve yöneticisi kendi forumundan konu alınmasını normal karşılamadığını ve banladığını belirtmek için üye olduğum forumda bizzat gördüğüm ve şahit olduğum bir konuyu örnek olarak gösterdim.. Ortağımı savunmuş olsaydım banladığın diğer kişiyi de örnek olarak göstermezdim.

Bizim burada eleştirdiğimiz konu da kişilerin özeli değil, ya da aldığı konuların içerik olarak renklendirmesi, özgün oluşu veya olmaması değildir; en azından benim mesajımda kişilerin özeline herhangi bir saygısızlık yapmadığım da açık.. Benim özgün içeriklerim de alınmasına rağmen tek bir kelime demediğimi de mesajımda belirttim ancak aramızda sorun olduğu ortadayken, kasıtlı olarak konularımızın neden aldığını ve bir başkasına aynı tavrı sergilediğini görünce konuya müdahil olarak yaşadıklarımdan bahsettim..

Konu yanki tarafından (29 Ekim 2024 Saat 01:19 ) değiştirilmiştir. Sebep: Özel ahlaki bilgileriniz forum kurallarına uygun degildir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver