Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26 Ekim 2024, 23:07   #1
Çevrimdışı
SeNaaa
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
🥣 Antep fıstığı ezmesi nasıl yapılır? Antep fıstığı ezmesi tarifi!




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler :

250 gram Antep fıstığı (işlenmemiş veya tuzsuz)

1-2 yemek kaşığı zeytinyağı veya fıstık yağı (isteğe bağlı)

1-2 yemek kaşığı bal veya şeker (isteğe bağlı)

Bir tutam tuz (isteğe bağlı)


Yapılışı ;

Fıstıkları Hazırlayın: Antep fıstıklarını kabuklarından ayıklayın. Eğer çiğ fıstık kullanıyorsanız, daha lezzetli bir ezme elde etmek için fıstıkları fırında hafifçe kavurun (10-15 dakika, 180 derece).


Karıştırma: Kavrulmuş Antep fıstıklarını bir mutfak robotuna veya bir eziciye koyun. Öncelikle fıstıkları biraz ezin.

Yağ Ekleyin: Fıstıklar ezildikçe, kıvamın daha akışkan olması için zeytinyağı veya fıstık yağı ekleyin. Yağ miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.


Tatlandırma: İsterseniz bal veya şeker ekleyerek tatlandırabilirsiniz. Tuz da eklemek, fıstıkların tadını daha da artırabilir.

Kıvamı Kontrol Edin: Fıstık ezmesi istenilen kıvama gelene kadar robotu çalıştırmaya devam edin. Kıvamı beğenmezseniz, biraz daha yağ ekleyebilirsiniz.

Saklama: Hazırladığınız Antep fıstığı ezmesini temiz bir cam kavanoza aktarın ve buzdolabında saklayın. İhtiyacınıza göre kullanabilirsiniz.



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver