Bisküvi Tarifi İçin Malzemeler
Kaymaklı bisküvi hamuru için:
100
gram
oda sıcaklığında tereyağı
1
adet
yumurta
1/2
su bardağı
pudra şekeri
1
çay kaşığı
kabartma tozu
1
paket
vanilya
2- 2,5
su bardağı
un
Kaymaklı bisküvi iç dolgusu için:
100
gram
kaymak
3
yemek kaşığı
kahvaltılık sürülebilir çikolata
1- Kaymaklı Bisküvi Tarifi Nasıl Yapılır?
Kaymaklı bisküvi hamuru için tüm malzemeleri derin bir kaba alın ve ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru streçleyip buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
2- Ardından hamuru tezgaha alın. Merdane yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde açın. Yuvarlak kesin.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3- Bisküvileri fırın tepsisine dizin, 180 derecelik fırında 10 dakika pişirin. Pişen bisküvileri fırından alın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
4- Bir kapta kaymak ve çikolatayı karıştırın. Soğuyan bisküvinin arasına sürün ve diğer bisküviyle kapatın. Bu şekilde hepsini hazırlayın.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
5- Kaymaklı bisküvi hazır, afiyet olsun.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]