[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1. Pizza Napoletana, İtalya
Pizza Napoletana, İtalya'nın Napoli şehrine özgü geleneksel bir pizzadır. İnce ve yumuşak bir hamur tabanı üzerine, domates, mozzarella peyniri, taze fesleğen, zeytinyağı ve sarımsak gibi malzemelerle hazırlanır.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2. Hamburger, ABD
Hamburgerin kökleri Almanya'ya kadar uzanır; adını 19. yüzyılda yerel sığır etinin öğütüldüğü, soğan ve sarımsakla karıştırıldığı ve ardından köfte haline getirildiği Hamburg şehrinden alır. Ancak bugün bildiğimiz ve sevdiğimiz yemek baştan sona Amerikan yemeğidir. Bazıları bir burger köftesinin ilk olarak 1885'te Wisconsin'deki bir ilçe fuarında Charlie Nagreen tarafından ekmek dilimleri arasına yerleştirildiğini söylerken, diğerleri yemeğin birkaç yıl sonra New York veya Ohio'da Frank ve Charles Menches kardeşler tarafından yaratıldığını iddia ediyor. Her iki durumda da hamburger Amerikan yemek kültürünün vazgeçilmez bir parçası haline geldi.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
3. Ramen, Japonya
Ramenin popülaritesi son on yılda Japonya dışında da hızla arttı ve her kaseye bolca lezzet ve bolca erişte konulduğundan, bunun nedenini anlamak kolay. En basit haliyle, soya ile tatlandırılmış, ardından mantar, deniz yosunu, susam tohumu, taze soğan ve yumuşak haşlanmış yumurta gibi malzemelerle servis edilen zengin bir et veya balık suyudur.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
4. Ragù alla Bolognese, İtalya
İtalya'nın ulusal yemeği olan ragù alla Bolognese veya bilinen adıyla Bolognese sosu, genellikle spagetti ile servis edilen domatesli bir et sosudur. Bu klasik yemek, Bologna yakınlarındaki küçük bir kasaba olan Imola'dan gelir ve 18. yüzyılda icat edildiği söylenir. Günümüzde, İtalyan restoranlarının menülerinde temel bir yemektir ve dünya çapındaki evlerde en sevilen aile yemeğidir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
5. Sosis ve püre, İngiltere
Sosisler, kremalı patates püresi ve bezelye, hepsi soğan sosuyla kaplanmıştır. Bu geleneksel İngiliz yemeği oldukça doyurucudur.
6. Kızarmış tavuk, ABD
Bir parça tavuğu kızartmaktan daha kolay bir şey olamayacağını düşünebilirsiniz, ancak bunun bu kadar basit olduğunu varsaymak yanlış olur. Mükemmel hamuru yapmak, tam doğru miktarda baharat eklemek ve kızartmanın en iyi yolunu seçmek hepsi pratik gerektirir. Bazı yemek tarihçileri, kızarmış tavuğun en erken İskoçya'da pişirildiğini, bir İngiliz yemek kitabında 1747 kadar erken bir tarihte bir tarifin yer aldığını ve İskoç köle sahipleri aracılığıyla Amerika'ya getirildiğini savunuyor.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
7. Taco, Meksika
Lezzetli kırmızı et veya tavukla dolu bu yumuşak mısır tortillalarının gizemli kökenleri, Meksika'nın 18. yüzyıl gümüş madenlerine kadar uzanıyor.Tipik olarak yenenlerin aksine, geleneksel Meksika taco'ları marul, domates, peynir veya ekşi krema gibi garnitürler içermez. Bunun yerine, genellikle kişniş, ince doğranmış beyaz soğan ve salsa veya guacamole ile servis edilir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
8. Paella, İspanya
Bu lezzet dolu yemek, güneşli İspanyol yazlarıyla eş anlamlıdır. Paella'nın kökleri çok eskilere dayanır, ancak yemek, işçilerin açık ateşte pirinç ve et pişirdiği 19. yüzyılda modern halini almaya başlamıştır. Paella Valenciana geleneksel olarak tavuk ve tavşan içerirken, en ünlü versiyonu tavuk ve deniz ürünlerinin karışımı olan paella mixta'dır. Genellikle paella'nın onu yapan aşçı sayısı kadar çeşidi olduğu söylenir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kebap, Türkiye
Kebap uzun bir geçmişe sahiptir (adı ilk olarak 14. yüzyıla kadar uzanmaktadır) ve askerlerin taze avladıkları etleri açık ateşlerde pişirdikleri Türkiye'de ortaya çıktığı düşünülmektedir. Kebaplar, döner kebaplardan, Adana ve testi kebap gibi bölgesel spesiyalitelere kadar çok çeşitlidir. Geleneksel olarak sadece kuzu eti kullanılırdı, ancak günümüzde çok çeşitli etler bulabilirsiniz.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]