Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Ekim 2024, 09:27   #1
Çevrimiçi
Efrasiyab
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Antarktika’da ‘Hiçliğin Ortasına Açılan’ Gizemli Bir ‘Kapı’ Keşfedildi




Antarktika kıtasının Japonya yönetimindeki Showa İstasyonu’nun güneydoğusunda Google Maps aracılığıyla gizemli bir ‘kapı’ tespit edildi.

Çeşitli platformlarda paylaşılan görüntü, Kocaayak’ın tatil evinden ünlü bilimkurgu dizisi Star Trek’in mekiklerinden birisine dek birçok teori ile birlikte anıldı. Bilim insanları ise yapının doğal bir fenomen olduğunu ortaya koydu.

Google Maps bugüne dek çift başlı köpekten başsız bir adam görseline dek birçok tuhaf ve ilk etapta gizemli kabul edilen görüntüye ev sahipliği yaptı. Ancak gündeme gelen son görüntü, şimdiye kadar paylaşılanlar arasında en ilginç olanlardan biri.

Bilim insanları verdikleri demeçte bu yapının gerçekte ne olduğunu açıkladılar ve basit bir açıklaması olduğunu söylediler.


Antarktika’daki Gizemli Kapı Reddit’te Keşfedildi
Sıradışı yapı bir Reddit kullanıcısı tarafından Google Maps’te 69°00’50 “S 39°36’22 ”E koordinatlarında tespit edildi.

Kullanıcı foruma koordinatları paylaşırken, “Antarktika’da devasa bir kapı mı?” ifadelerini kullandı. Gönderi kısa zaman içerisinde büyük ilgi gördü ve yüzlerce kişinin yapının ne olduğunu tartıştığı bir başlığa dönüştü.

Bir kullanıcı, “Sadece havaya uçmuş bir Boeing uçağının kapısı,” derken, bir diğeri, “Bu aslında Kocaayakların tatil evi,” diye yazdı.

Bir başka kullanıcı gizemli yapının, “Agartha’ya açılan kapı” olduğunu öne sürerken, bir diğeri görüntünün, “Norveç’in Svalbard kentindeki gibi büyük bir tohum kasasına,” ait olabileceğini iddia etti.

Yapının perde arkasında ise çok daha sıradan bir hikâye yatıyor.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Bilim İnsanlarından Açıklama: Doğal Bir Fenomen

Newcastle Üniversitesi’nde Buzulbilim Profesörü Bethan Davies, Google Earth Pro’daki koordinatlara bakarak görüntüleri değerlendirdi.

Davies yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

“Burası Doğu Antarktika’da, kıyı şeridinin hemen açıklarında, hızlı deniz buzunun olduğu bir bölgede yer alıyor. Orada bir dizi ada var ve su oldukça sığ.

“Bu, karaya oturmuş ve şu anda sıkışmış ve yerinde erimekte olan bir buzdağı. Bölgede başka buzdağları da görebilirsiniz.”

Grantham Enstitüsü’nden Profesör Martin Siegert de Profesör Davies ile aynı fikirde.

Siegert şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu, buzun erimesi ve yeniden donması ve katabatik (yüksek rakımlarda çok soğuyan havanın alçak kesimlere doğru hızla inmesi) rüzgârlar tarafından da etkilenen katı bir buzul altı engelin etrafındaki buz akışıdır.

“Yakındaki diğer kaya çıkıntılarının da gösterdiği gibi buz burada oldukça incedir. Bu nedenle yatağın buz akışı üzerindeki etkisi güçlü olacaktır.

“Bu ilginç bir model, ancak buzulbilim açısından olağandışı ya da şaşırtıcı değil.”

“Komplo Teorisyenleri Olmasaydı…”
Leicester Üniversitesi’nde volkanolog olan Profesör John Smellie da esprili bir dille şu ifadeleri kullandı:

“Komplo teorisyenleri olmasaydı ne yapardık?

“Görüntü çok parlak değil ve bölgeyi tanımıyorum ama bana buzun alçalması nedeniyle ortaya çıkmış bir kayalık çıkıntı gibi görünüyor.

“Geçidin ‘tepesini’ oluşturuyor. Ve geçidin yanlarını oluşturan iki belirgin paralel kar yığını var. Karlar size hakim rüzgâr yönünü gösterir.

“Bunun sadece doğal bir fenomen olduğundan ve heyecanlanacak bir şey olmadığından eminim.”

__________________
Eğer benim ölmem gerekiyorsa, benim hikâyemi anlatmak için yaşamalısın”

sei dolorosamente bella
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver