[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Baklavalık Yufkadan
Sarıyer Böreği...
Malzemeleri
4 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet kuru soğan
400 gram dana kıyma
Kimyon, tuz
Sos için
1 çay bardağı tereyağı
1 çay bardağı süt
4 yemek kaşığı zeytinyağı
6 adet baklavalık yufka
Yapılışı
Sıvı yağ ve ince doğranmış soğanları bir tavada kavurun.
Kıymayı ekleyip, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Kimyon ve tuzu ekleyip, ocaktan alın ve ılımaya bırakın.
Sos malzemelerini karıştırın.
Yufkaların her birine sos sürün, üzerine bir diğer yufkayı yerleştirin ve tekrar sos sürün.
Kıymalı harcı yufkanın bir ucuna ekleyip, rulo şeklinde sarın.
Sarılan yufkaları ‘U’ şeklinde ikiye katlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
180 °C derece önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin...
Afiyet olsun.