Kuru öksürüğü kesen bitkisel çaylar, şuruplar ve doğal karışımlar
TAZE VEYA KURU AYVA YAPRAĞI
Ayva meyvesi ve yaprakları uzun yıllardan beri öksürüğe iyi gelir. İçerisindeki bileşenler boğaz yolu enfeksiyonlarına karşı etkilidir ve boğazı yumuşatır. Ayva bitkisinin çiçek ve yaprak kısımları demleyerek içebilirsiniz. Kuru ayva yapraklarını 10-15 dakika, taze ayva yapraklarını ise 3-5 dakika demledikten sonra günde 2-3 fincan kadar tüketebilirsiniz.
AYVA, BAL VE IHLAMUR
Bu karışımdan elde edilen çay, kuru öksürük gibi inatçı geçmeyen hastalıklara iyi gelerek boğazı yumuşatır. Günde 2-3 fincan Ayva, Bal ve Ihlamuru karıştırarak içebilirsiniz.
ZENCEFİL, BAL VE KARANFİL
Karanfilin içerisindeki bileşenler, ağız, burun ve boğaz yolu iltihaplarında, antiseptik ve ağrı hissini azaltıcı etkiye sahiptir. Zencefilin içerisinde bulunan bileşenler ise iltihap giderici etkiye sahiptir. 1 yemek kaşığı bal, 1 çay kaşığı kadar toz zencefil ve 1 çay kaşığı kadar karanfil ile bu karışımı tüketebilirsiniz. İsterseniz içerisine limon ilave ederek günde 1-2 tatlı kaşığı tüketebilirsiniz.
KOZALAK ŞURUBU
Pek bilinmeyen kozalak şurubu aktarlarda satılıyor. Doğal kozalaktan yapılan şurup içerisinde herhangi bir katkı maddesi içermiyor. Gece geçmeyen inatçı kuru öksürüğe oldukça etki eden kozalak şurubunu, günde 2 kaşık olarak tüketebilirsiniz.
alinti
__________________
Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. |