Fish Burger Tarifi İçin malzemeler
Fish mayo için:
45 gr mayonez
15 gr fish sos
5 gr tobasco
1/2 lime veya limon
1 gr tuz
1 gr karabiber
Somon tempura için:
5 gr karides
30 gr somon
5 gr karides
5 gr kapya biber
30 gr tereyağı
30 gr un
200 gr süt
1 gr muskat
2 gr kekik
1 gr biberiye
5 gr sarımsak
Panesi için:
150 gr un
2 adet yumurta
250 ml süt
4 gr tuz
2 gr karabiber
Hamburger ekmeği için:
50 gr yumurta
25 gr süt
3 gr şeker
2 gr kuru maya
95 gr un
5 gr tereyağı
1 gr tuz
5 gr panko
5 gr susam
3 gr çörek otu
Confit domates için:
2 dilim domates
15 gr soğan
1 gr sarımsak
1 gr biberiye
1 gr kekik
2 ml kırmızı şarap sirkesi
Fish Burger Nasıl Yapılır?
Fish mayo için; Tüm malzemeleri homojen bir kıvam alana kadar mikserden geçirin.
Somon tempura için; Sırasıyla 20 gram tereyağı, un, muskat ve sütü karıştırın. Kulak memesi kıvamında olacak şekilde beşameli hazırlayın.
Kalan 10 gram tereyağını bir tavaya alın. Üzerine kapya biber ve sarımsak ekleyerek kavurun. Renk değiştirmeye başladıklarında içine kekik ve biberiyeleri ilave edin.
Suyunu salıp çeken sebze soteleri süzgeçle çıkartın. Daha sonra beşamelin içerisine ekleyerek karıştırın ve +4 dereceli dolaba alın.
Soğuyarak sertleşen harca hamburger köftesi şeklini verin. Derin dondurucuya atın.
Donduktan sonra sırasıyla un, yumurta ve pankoya batırıp ardından bir daha un ve yumurta ile paneleyin.
Sonra derin yağda ortalama 11-12 dk pişirin.
Hamburger ekmeği için; Süt ve mayayı bir kabın içinde karıştırarak açın. Üzerine yumurtayı ilave edin ve karıştırın.
Kuru malzemeleri ekleyerek homojen bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Ardından yağı, çörek otunu, susamı ve pankoyu ekleyerek 10 dk yoğurun.
Hamuru +4 derecede 1 saat kadar dinlendirin. Sonrasında hamburger ekmeği formunu kazandırın ve mayalandırın.
Yeterince mayalandığında 180 dereceli fırında 6 dakika pişirin.
Confit domatesler için; Tüm malzemeleri bir kaba koyun ve ağzını sıkıca kapatın. 180 dereceli fırında 1 saat pişirin.
Servis için; Hamburger ekmeğini ortadan ikiye kesin. Alt ve üst kapağına hazırladığınız fish mayoyu sürün.
Ardından sırasıyla havuç turşusu, balık köftesi, confit domates ve derin yağda çıtırdatılmış maydanozları ekleyin.
Üst kapağını kapatın ve servis edin. Afiyet olsun.
Alıntı