Cevap: YENİDEN UYANIŞ ÇABASI & IRC
Kullanıcıların üye olarak konu başlıklarına yorumlar yazdığı ve başlıklar açarak paylaşımlar sunduğu ekşi sözlük formatında onlarca sözlük projesi oldu, olmayı sürdürüyor ve olacakta.
Klasik sözlük formatından farklı olarak +ne olursa? Bu proje farklı bir projeye dönüşür? Bu kısmı önemli olan. Topluma hitap eden ve kitleleri yöneten kişileri bu projeye çekip konuklu yayınlar projenin büyümesi için iyi bir adım olur. Ekşi Sözlüğün bu konuda Pena kanalı örnek alınabilir. Tanıtım amaçlı tanınmış bir ismin projeye davet edilerek soru-cevap videosu çekilmeside düşünülebilir... ‘’SOSYALLEŞME’ bölümüne giren kullanıcılar aktif olan sohbet kanallarına girip sohbet başlatacak olmaları bu projeye ilk defa kayıt olan yeni nesil kuşağın IRC ile tanışmasına vesile olur. Aslında IRC kelime olarak modern hayatımızdaki ismiyle Sohbet. Sunucu sahipleri malesef yaptıkları tek şey Google reklamlara tonlarca para verip sohbet kelimesinde birinci sayfada çıkmayı arzulamak. Bunun dışında IRC'in tanıtımı, gelişimi ve geleceği için somut yatırımlar ve adımlar atıldığını görmedik. Bu proje daha önce hiç IRC sohbeti deneyimlememiş yeni nesil ve bu sohbet kültürünü deneyimlemiş eski nesil kullanıcıları bir araya getirerek IRC kullanıcı topluluğun canlanmasına fayda sağlayacaktır. Tebrik ederim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] IRC'i nasıl canlandırırız bu konuda ne yapabiliriz konusunda kafa yoran proje üreten birilerinin somut adımlarını görmek güzel şey.
Destek konusunda bize düşen vazife olursa bilgilerimi ulaştırıyorum elimizden gelenide yaparız. Başarılar dilerim. |