Tekil Mesaj gösterimi
Alt 27 Ağustos 2024, 05:50   #49
xwerswoodx
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Oyuncast.Com - Ticaret Ahlaksızlığı, Haksız Rekabet ve Emeğe Saygısızlığı - DAVA SONUÇ

Yani Sekershell'i tebrik ediyorum, en azından forumların illegal faaliyetler bölümüne anlamsız konular açıp sizi dava edeceğiz diye boş laflardansa, bu tarz gerçekten hakkını araması başlı başına takdir edilesi iş.

Zaten emek hırsızlığının sonu yok, burada bunu savunanları anlamaya çalışmıyorum bile. Ve evet BMW beyaz 4 kapılı bir araba yapmışsa ve bunun tescilini almışsa başka bir firma bire bir aynı beyaz 4 kapılı bir araba yapamaz. Hatta benzerini dahi yapamaz. O zaman adam da çıksın, Starbucks logosunu alıp içindeki kaıdnı değişip erkek koyup telif alsın. Yazılım sadece kodlamadan ibaret değildir, tasarımlar da telif hakkının içine girer, değil aynısını, aynısını ifade edecek benzer bir tasarım bile telif hakkı ihlalidir. Zaten böyle olmasaydı, her yeni kola firması çıkar Coca-Cola yada Pepsi'nin logosunu alır, renkleri değişir farklı logo yaptık diye telif alırdı.

Hatta boyasını, çiziğini falan geçtim, atıyorum ki ilk kez yukarı açılan kapı fikrini BMW getirmiş olsun, yani yukarı doğru açılan bir kapı yapsın ve bunun patentini alsın, başka bir firma bu fikri kullanmak için bile o fikrin patentine belli bir ücret ödemek zorundadır. Hepsini geçtim, daha da basite indireyim, sen kalkıp lisanslı bir yazılımın sadece atıyorum ufacık bir parçasını alıp koydun, diğer tüm her şeyi sıfırdan yazdın, bu bile telif hakkı ihlaline girer. Sen o küçücük nokta kadar şey için bile izin almak zorundasın.

Yani sen kalkıpta bir müziğin bütün melodisini alıp, iki tempo değişip, yeni sözler yazarak ben yeni bir şey yaptım diye telif hakkı alamazsın. Kullandığın o melodinin bile telif hakkı var.

Ha ama ille de bunca şeye rağmen ben körü körüne savunacam diyorsanız da, umarım bir gün gecenizi gündüzünüzü verip yaptığınız bir şeyi, başka birisi alıp izinsiz şekilde kullandığında da, burada gelip şikayet etmez, helali hoş olsun, ben 4 kapılı BMW yaptım diye başkası da yapamayacak diye bir şey yok dersiniz.

Konu xwerswoodx tarafından (27 Ağustos 2024 Saat 05:52 ) değiştirilmiştir.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver