Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09 Ağustos 2024, 09:04   #3
Noyan
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: "İç güzellik" sizin için ne ifade ediyor ?

İki türlüsü var bunun. Bazı insanlar Allah vergisi iç güzelliğe sahiptir. Hayatları boyunca kalplerinin temizliğiyle bilinirler. Bazı insanlar da Mevlana hazretlerinin söylediği gibi hamdım-yandım-piştim yolunda kalp güzelliğine ulaşırlar. Bu yol zor ve milyonda birin girebildiği bir yoldur. Geri kalan herkes ise içinin güzel olduğunu zanneder. Niyetim iyi, kalbim temiz, iyi bir insanım diye diye kendini kandırır.

Önemli olan iç güzellik diyenlerin tamamına yakını dış görünüşe bakar ve fark etmeden dış görünüşe tapar. Dış görünüşten ötürü hal ve hareketleri değişen insan öyle hallere girer, öyle ekstra işler yapar ki tüm mesaisini buna harcaya harcaya ömrünü tüketir.

Bu dünyaya geliş amacına uygun hareket etmeyen, amaca uygun yaşamayan ve hatta maksada muhalif olan hiç kimse içinin güzelliğinden emin olmasın. Kendini beğenmesin ve kendini bu halde iken sakın ola sevmesin.

Emir ve yasaklara muhalif yaşarsın, günah içindesin, akıl uykuda, kalp gaflette, mide dolu, göz çapaklı, burun sümüklü, bağırsak gazlı, boğaz balgamlı, dil çatallı...

Dış görünüş önemli, temiz ve bakımlı olmalı. Ama sadece bu kadar. Hakikate muhalif güzellikler beladır. Kemâlât, teferruattadır.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet