Organik Yiyecekler
Dünya genelinde organik gıda endüstrisinin büyümesi yakın zamanda yılda yaklaşık %20 artmıştır. Organik gıda üretimi ilk yıllarında öncelikle küçük çiftlikleri kapsıyordu. Organik gıda sektöründe meydana gelen hızlı büyüme, genel olarak artan tüketici güvenine bağlanabilir. Çünkü olası sağlık endişelerinin yanı sıra son zamanlardaki gıda krizleri ve yaşanan salgınlar, tüketicilerin geleneksel yöntemlerle üretilen gıdalara olan güvenini azalttı. Ayrıca genel ve özellikle konvansiyonel olarak üretilmiş gıdalarda, gıda üretiminde böcek ilacı, antibiyotik ve diğer kimyasalların kullanılması da tüketicinin güvenini zedelemiştir. Yapılan anket çalışmalarına göre tüketicilerin organik gıdaları satın almalarının ana nedenleri pestisitlerden kaçınma, tazelik, sağlıklı beslenme ve genetiği değiştirilmiş gıdalardan kaçınma olarak belirlenmiştir.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
|