430-450
gram
kavun
(1/2 adet kabuğu soyulmuş dilimlenmiş)
1
su bardağı
su
3
yemek kaşığı
nişasta
1,5
yemek kaşığı
Hindistan cevizi rendesi
Kavun Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Kavunun kabuğunu soyun ve dilimleyin.
Suyla birlikte kavunu mutfak robotundan geçirin.
Buğdaş nişastasını üzerine ekleyip tekrar robottan geçirin.
Ardından orta-kısık ateşe aldığınız tencereye ekleyin. Hindistan cevizi rendesini ilave edip karıştırarak pişirmeye başlayın.
Kaynayıp kıvamı yoğunlaşmaya başlayınca 2-3 dakika kadar daha pişirin ve ardından ocaktan alın.
Servis kaplarına eşit bir şekilde boşaltın. Önce oda sıcaklığında ardından buzdolabında dinlendirin.
Dilediğiniz meyveyle süsleyerek veya sade olarak servis edebilirsiniz, afiyet olsun!
Kavun Tatlısı Tarifinin Pişirme Önerisi
Kavunu muhakkak tadın ve eğer kendi şekeri damak zevkiniz için azsa dilediğiniz miktarda şeker veya bal ekleyebilirsiniz. Süt ekleyerek muhallebimsi bir doku ve tat da elde edebilirsiniz.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Alıntı