Malzemeler;
1 Litre Süt
1 Su Bardağı Şeker
3 Yemek kaşığı un
3 Yemek kaşığı nişasta
1 Paket Bisküvi
1 Paket Şanti
Üzeri için;
1 Paket Sade puding
3. 5 Su Bardağı Vişne Suyu
Yapılışı: Bisküviler rondodan kum gibi çekilir. Kupların tabanına dökülür. Bir tencerede muhallebinin tüm malzemeleri karıştırılır. (Şanti hariç) Altı kısık olarak açılır ve kaynayıp kıvam alana kadar devamlı karıştırılır. Hafif ılıdıktan sonra içerisine krem şanti eklenir ve çırpılır. Muhallebi de kuplara eşit şekilde yarım dolduracak kadar eklenir. Bir tencereye vişne suyu ve puding alınır ve kısık ateşte kaynayana ve kıvam alana kadar karıştırılarak pişirilir. Kupların geri kalan yarısına da vişneli sos eklendikten sonra 2-3 saat buz dolabında soğutulur. İsteğe göre süslenerek servis edilir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
alinti