Cevap: TEMEL ASTROLOJİ - SABİT YILDIZLAR
Ali Canlar/Astrolog
🌋 Sabit Yıldızların Açıları ve Orbları
📌Bir astroloji makalesinde -yanlış hatırlamıyorsam astrolog Alman'dı- bir sabit yıldızı anlamlandırırken başka bir sabit yıldıza 135°lik mesafesini baz almıştı.
📌Neyyy? Yıldızdan yıldıza açı mı? 135'lik mi? Donup kalmıştım.
📌Daha sonra sabit yıldızlar üzerine çalışırken sadece kavuşumlar ve deklinasyon açılarını değil temel açıların tamamını hesaba katmaya başladım. Evet her sabit yıldızda tüm açılar ve hatta antisya ile kontra antisya bile çalışıyordu.
📌 Sabit yıldızlarda diğer önemli bir konu ise orbdur (açı toleransı). Sadece sabit yıldızlar değil haritadaki bütün yapısal unsurların etkileşiminde en kişisel orb +/-1° orbdur. Doğrudan kişinin kendisini ilgilendirir.
📌 Bu yapısal unsurlarda ikinci bir önemde olan kişisel etkiler ise +/-3° orbdur. Tolerans genişledikçe etki dolaylılaşabilir.
📌Bunun yanında sabit yıldızların alpha'larında ve yüksek kadirlilerde (magnitude) orb geniş tutulabilir.
📌Progress'te Ay'ım 3-5 gün önce tam Alphard'ın üstüne geldi. Bugün bu sabit yıldızla ilgili hissettiğim ne varsa ilk koşulları 5 ay önce oluştu.
📌 Sabit yıldızlarda Ay'ı, Lilith'i ve Ay düğümlerini +/- 5° orb alıyorum. Çünkü çalışıyor
📌Güneş'in sabit yıldızlarda -3/+5 çalıştığına çok sık rastladım.
📌Diğer gezegenleri, ev çizgilerini ve arap noktalarını değerlendirirken gezegenin harita içerisindeki değeri üzerinden okuma yapmayı tercih ediyorum. +/-1° zaten var.
📌Jüpiter geniş ve gevşektir. Satürn dar ve yoğundur. Bu iki gezegenin etkilerini ve orbunu ona göre değerlendiriyorum.
📌Haritada en somut koşulları Venüs oluşturur. Venüs'ün sabit yıldız etkileşimlerine de özel bir önem atfediyorum.
📌Genel prensiptir orb ne kadar genişse etkisi o kadar düşüktür, ne kadar darsa etkisi o kadar yoğundur.
📌İkincil açılar üzerinden de çalışabillirsiniz. Ama unutmayın meselelerimizi temel açılar oluşturur. Özellikle kare ve karşıt.
📌Astroloji ile 1997 yılından beri ilgileniyorum. Son 6 yıldır da meslek olarak yapıyorum. Son 6 yıldır günde 8-16 saat arası astroloji çalışıyorum. Başka hiçbir işle uğraşmıyorum. Bu yüzden buradaki çalışma sonuçlarıma güvenebilirsiniz.
__________________ Hanif kalmak cesaret ister...
Konu shera_hanif tarafından (22 Haziran 2024 Saat 21:09 ) değiştirilmiştir.
|