Frambuazlı Damla Sakızlı Yaz Tatlısı
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Malzemeler
1 litre süt
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı buğday nişastası (Mısır da olur farketmez. Un ve nişasta koyarken tepeleme koymayalım)
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 kutu krema
2 tane damla sakız (Ben damla sakızlı falım kullandım çünkü neden olmasın 😂eğer gerçek damla Sakız kullanacaksanız 1 tane yeterli olur )
Frambuazlı sos (Frambuaz yerine vişne ya da çilek, böğürtlen vs de olur)
12-15 adet frambuaz
3-4 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta.
Nasıl Yapılır?
Muhallebi için; Krema ve damla sakız hariç tüm malzemeyi orta ateşte devamlı karıştırarak pişiriyoruz.
Kaynayıp koyulaşınca altını kapatıp damla sakız’ı ekliyoruz ve eriyene kadar karıştırıyoruz.
5-10 dk ılınan muhallebiye bir kutu yani 200 ml sıvı krema ekleyip mikser ile 2-3 dk çırpıyoruz.
Mikser yoksa tel çırpıcı ile çırpalım. Muhallebiyi kuplara eşit paylaştırıyoruz.
Frambuaz sos.Tüm malzemeyi rondoda çekiyoruz.
Kısık ateşte kaynayıp koyulaşana kadar pişiriyoruz.
Biraz ılınınca soğumuş olan muhallebilerin üzerine eşit yayıyoruz.
Buzdolabında iyice soğuttukran sonra 1 top vanilyalı dondurma ile de servis edebilirsiniz
Afiyet olsun