Mor Lahanalı Hamsi Sarma için
Malzemeler
Mor lahana (Yaprakları ince ve gevşek)
200 g hamsi (Kılçığı çıkarılmış)
1 su bardağı pirinç
1 kuru soğan (Yemeklik doğranmış)
Bir avuç çam fıstığı
Bir yemek kaşığı kuru nane
Yarım demet maydanoz (İnce kıyılmış)
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
Mor Lahanalı Hamsi Sarma
Nasıl Yapılır
Pirinci 2-3 kez yıkayıp süzgece alın. Kuru soğanı zeytinyağında yumuşatın, çam fıstığını ekleyip birkaç dakika karıştırın.
İçine suyu süzülmüş pirinci ekleyip birkaç dakika kavurun. Ateşten alıp nane, maydanoz, karabiber ve tuzunu ekleyip soğutun.
En son içine kabaca doğranmış hamsiyi ekleyip karıştırın.
Lahanayı ikiye kesip kökünü çıkarın ve bütün olarak tuzlu kaynar suya atın. 3-4 dakika haşlayıp soğuk suda şoklayın.
Yapraklarını sarmalık hazırlayın ve içi 1’er tatlı kaşığı kadar koyup sarın, bir tencereye sıralayın.
Üzerine 1 su bardağı su ve biraz tuz ekleyip orta ateşte 25 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]