Dedecan'ın "Koni Keki" tarçınlı
NOT & Cep telim olmadığı için 1/1 aynı şekil emsalini gönderiyorum yapanlara afiyet olsun... Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
Fazladan maya-şeker-kabartma tozu eritip kabardıktan sonra 1 fincan toz şeker katıp üstünü temiz bir bezle örtüp 20 dk daha bekleyip iyice mayalıyoruz (BENİM İBCADIM)
Kuru Maya - Kabartma tozu - 1 su bardak ılık süt - 3 fincan toz şeker - Yarım su bardağı sıvı yağ - 5 tatlı kaşık tarçın (1i mayanın üstüne)
3 su bardak (Aldığı kadar) elenmiş buğday unu 1 paket vanilya (İsteğe göre 150-200 gr. ceviz içi) katabilirsiniz..
Süt ve sıvı yağ eklenerek karıştırılır.
Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. Kıvamına göre un miktarını ayarlayın.
Malzemeler bir kez daha mikserle karıştırılıp içerisine ceviz ve tarçın ilave edilir.
Tahta bir kaşıkla son kez karıştırılır.
Kullanılacak kek kabı yağlandıktan sonra karışım kaba alınır.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. İlk yarım saat fırının kapağını açmayınız ki kekiniz daha güzel kabarsın. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Fırından aldığımız keki kalıptan daha kolay çıkartmak için soğumaya bırakalım. Yeterince soğumadan çıkartmaya çalışırsanız kekiniz parçalanabilir. Soğuyan keki kalıptan rahatça çıkartalım.
NOT & isteğe göre üzerine pudra şeker veya Hindistan cevizi serpebilirsiniz daha güzel görünür bence.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Son şekli böyle yapabilirseniz.. AFİYETLER.. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!! Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |