Filistin Kızılayı, savaştan etkilenen çocuklara psikolojik yardım sağlıyor
Filistin Kızılayı, savaştan etkilenen çocuklara psikolojik yardım sağlıyor. Kızılay ekipleri, çocuklar ve aileleriyle görüşmeler yapıldığını, yaşadıkları acıları hafifletmek için faaliyetlerde bulunduklarını açıkladı. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Gazze Şeridi Ruh Sağlığı Departmanı Direktörü Niveen Abdelhadi, yaptığı açıklamada, “Ruh sağlığı departmanı olarak, ister kuzeyde, ister Gazze şehrinde, ister güneyde olsun, neredeyse tüm evlerde ve çadırlarda bulunduk. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ebeveynler ve çocuklar için psikolojik destek seansları düzenledik; onların hikayelerini, duygularını ve yaşadıkları acıları dinledik. Sevdiklerini kaybeden pek çok insan var ve biz onlara yaşadıkları acıyı hafifletecek şekilde duygularını ifade etme imkânı veriyoruz” dedi. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Savaştan etkilenen 14 yaşındaki Nagham, güvenli bir yer aradıklarını ancak güvenli bir yerin olmadığını belirterek, “Bombalama sesleri aklımızdan çıkmıyordu. İnsansız hava araçlarının sesi çok yüksekti. Evimizde uyurken çok korkuyorduk ve tedirgin hissediyorduk. Güvenli bir yere gitmeye çalışıyorduk ama hiçbir yer güvenli değil” ifadelerini kullandı. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Filistin Kızılayı tarafından paylaşılan görüntüde, Gazzeli çocukların ekiplerle oyunlar oynadıkları, dans ettikleri ve çizim yaptıkları anlar yer aldı.
DHA
__________________ TEKEL'inle tut beni. ALKOL'larina boğ beni.. |