Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Mayıs 2024, 22:23   #1
eLsaa
Sᵢₛᵤ
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Röportaj: YazGulu.Net Sahibi apollon

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
eLsaa : merhaba 'apollon' hoş geldiniz, İRCForumlari aracılığıyla benimle bu röportaj ı yapmayı kabul ettiğiniz için teşekkür ederim.

apollon : Merhaba eLsaa, asıl nazik teklifiniz için ben teşekkür ederim.

eLsaa : nasılsınız keyifler nasıl apollon ?

apollon: Gayet iyi, teşekkür ederim. Siz nasılsınız?

eLsaa: bende iyiyim teşekkür ederim, daim olsun.
apollon kimdir, neler yapar kendinizi özetle bize bahseder misiniz?

apollon: Hasan ben, 35 yaşındayım. Aslen Kırklareli Pınarhisar doğumluyum ama İstanbul'da yaşıyorum. Büyük bir uluslararası lojistik firmasında çalışıyorum tam zamanlı olarak, bunun haricinde kendi web sitelerim var.

eLsaa : İRC başlama nedeniniz nedir ? nasıl geldiniz, sizi buralara getiren neden nedir apollon, kaç yıldır varsınız. az bahseder misiniz?

apollon : IRC siteleri ile google üzerinde surf yaparken tamamen tesadüfen tanıştım, uzun süre oldu tam tarihi anımsamıyorum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Aslında internet cafelerin popüler olduğu dönemlerde hemen hemen her bilgisayar'da mIRC programı vardı, öyle 3-5 arkadaş bir araya gelip girmişliğimizde var. Ama tam zamanlı olarak google'da gezinirken hoSSohbeT.Com sunucusuna girişimle başladı.

eLsaa: İRC kavramını, nasıl yer olduğunu ne zaman anladınız ? bir alışma süreci yaşamışsınızdır illaki.

apollon : Elbette, bir süre acemi user olarak girdim sonra genel sohbetlere dahil oldum falan. Op/sop derken İRC kültürünün içerisinde buldum kendimi, Eğleniyordum ve bu hoşuma gitmişti devam etme kararı aldım. Bir süre sonra sitelerin nasıl çalıştığını anlamaya çalıştım , web araştırmaya başladım.

eLsaa: kendinizi web'e yönelttiniz demek.
yaptığınız çalışmalar, deneme yanılma oldu mu ?

apollon: Sunucu içerisindeki komutlar hiç bir zaman ilgimi çekmedi, daha çok Google'nin çalışma mantığı ve web sitelerini neye göre iyi/kötü olarak derecelendirdiklerini merak etmiştim. Bunu araştırmaya başladım, sonra kendim deneme yanılma yöntemleri neticesinde bir şeyler yapmaya başladım.

eLsaa: peki diğer alanlara göre web ile ilgilenmenin bir artısı olduğunu düşünüyor musunuz?

apollon: Bir artı değil bin artısı olduğunu düşünüyorum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
sadece chat sitesi olarak düşünmeyin web işlerinde iyiyseniz ve uğraşabiliyorsanız para kazanabilirsiniz. Bu yüzden genç kardeşlerimizin web işlerine yönelmesini tavsiye ederim...

eLsaa: tavsiyeniz'ide verdiğinize göre

bu zamana kadar hangi server'de durdunuz ve orada hangi statü'de ile kadro da durdunuz ?

apollon: hoSSohbeT.Com sitesinde SeRGeN abi döneminde admindim, ama o dönemler böyle departmanlar falan yoktu. Normal sunucu adminiydim.
Daha sonra zurna.net sunucusunda çeşitli görevlerde bulundum, hemen hemen her departmanında liderlik yaptım. Zaten tam zamanlı olarak chat sunucularında bulunmadım, arada uzun kesintilerde mevcut. Sonra kendi sitemiz olsun dedim ve değerli bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Yazgulu.Net'i satın aldık, elimdeki chat sunucularınıda oraya bağladım.

eLsaa: şu an da yazgulu.net sunucu'sunun sahibisiniz. nasıl açmaya karar verdiniz ?

apollon: Ben zaten chat sektörüne yakın farklı bir sektörde aktif olarak vardım. Değerli bir arkadaşım bunun yanında bir chat sitesi alıp böylede devam etmem konusunda telkinde bulundu bende dinledim. Sonra agresif bir büyüme sağladık, sunucumuzdaki kullanıcı sayımız günden güne hızlıca artış göstermekte.

eLsaa: giriş yaptığım zaman her kanal'da sohbet dönüyor, gece gündüz demeden. tebrik ediyorum ve yolunuz açık olsun.
yeni ortam, insanları bir arada tutabilmek kolay değildir, gelenden çok, tutmak iştir bence. bunu nasıl sağladınız?

apollon: Maalesef ki ben insan tutma konusunda zayıfım, bu başarıyı tamamen yanımdaki arkadaşlarıma borçluyum. Zaten kendim çok fazla aktif değilim sitede, tamamen yönetim ilgileniyor. Bu arada olumlu görüşünüz için ben size teşekkür ederim, mutlu oldum.

eLsaa: rica ederim, doğru olan neyse onu diyorum (:
İRC 'e baktığımız zaman, eskiden yeniye değişen ne oldu? değişmesi lazım dediğiniz, şöyle olsa daha iyi olacak diye düşünceniz var mıdır? bizimle paylaşır mısınız : )

apollon: Eskiden yeniye değişen sosyal medya platformları çıktı, teknolojinin ilerlemesi ile birlikte IRC yavaş yavaş tarih sahnesinde yerini almaya başladı. Tabi bu bitecek anlamına gelmiyor. Anonim chat konusunda IRC her zaman yerini koruyacak ama eski popüleritesi asla olmayacak. Bu yüzden sırf halen severleri var diye çok çok eskide kalmış teknoloji ile insanları sıkmanın doğru olmadığını düşündüğüm için mevcut IRC mantığı üzerinde yenilikler katma konusunda girişimci birisi olmaya çalışıyorum.
Bundan 7-8 ay önce mevcut applet üzerine ses gonderme ve resim gönderme özelliği yaptırmıştım ve bu çok tutuldu. Bunun akabinde insanların tercih ettiğini görünce şimdiyse mevcut sistem üzerinde sesli ve görüntülü konuşabilme imkanını entegre ettik. Şuan %90 olarak bitti son test aşamalarınıda tamamlayınca bunu İrcforumlari aracılığı ile sizlere tanıtacağız. Bu çalışmaları yapan @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] arkadaşıma buradan emeklerinden ötürü teşekkür ederim.

eLsaa: böylesi yenilikler her zaman farklı algı ve olumlu yönde ilerleyecektir, emek olmadan yemek olmuyor (:
tekrardan emeklerinize ve size yardım eden arkadaşlar'a başarılar diliyorum, heyecanla takip edeceğim çalışmalarınızı

apollon: Desteğiniz ve iyi dileklerinizden ötürü minnettarız.

eLsaa: İRCForumlari ile tanışmanız nasıl oldu ?

apollon : İrcforumlari ile tanışmamız hossohbet.com sunucusunda adminken beston abinin Sergen abi ile röportajı neticesinde oldu diye anımsıyorum. Çok uzun zaman olduğu için yanlış anımsama ihtimalimde yüksek ama aklımda kalan bu.

eLsaa: iyi ki gelmişsiniz diyeyim o zaman : ) nedenler sebepler ne olsa da..
İRCForumlari hakkında ve bana söylemek istediğiniz düşünceleriniz önerileriniz var mıdır?

apollon: İrcforumlari'nı bazı sebeplerden dolayı boykot ettiğimiz dönemler var, ama bu dönemi sevdim. Nuclear ile tanışmamız çok eski değil ama kendisinin samimiyeti ve ekibinin duyarlılığı ircforumlarina daha fazla girmeme vesile oldu diyebilirim.

Sizin samimiyetiniz ve sevecenliğinizden dolayı daha fazla aktif olmaya çalışacağız ben ve ekibim

eLsaa: güzel düşüncelerinizi İRCForumlari'ın yönetim adına teşekkür ediyorum.
ayrıca hakkımda olan hoş güzel düşünceniz için de teşekkür ederim ayrıca
sevindim..

Röportaj'a eşlik edip kırmadığınız için ve değerli vaktinizi benimle harcadığınız için teşekkürler, umarım keyif alarak geçmiştir.

apollon : Elbette keyifli oldu, asıl ben teşekkür ederim. Sevgiyle kalınız.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet