Merhabalar,
Yazgulu.Net sunucu sahibi olarak bitmez bilmeyen VPN saldırılarından oldukça sıkıntı çekmiş birisi olarak yazıyorum.
Maalesef ki Google site ziyaretlerinde kullanıcının sitede ne kadar kaldığını ölçerek sitelerimizin değerini ölçüyor ve kullanıcının siteden direkt olarak banlanması
SEO açısından sitelerimizi değersizleştiriyor. Bizler haber,spor
vb. site sahipleri değil chat sitesi sahipleriyiz ve bu konuda Google nezdinde daha karmaşık bir yapıya sahibiz.
Wen çalışmalarının ne kadar sıkıntılı olduğunu bilmeseydim belkide direkt olarak VPN girişlerini ya da ülke bazlı ya da şehir bazlı girişleri engelleme (banlama) adına bir aksiyon düşünebilirdim, fakat bu
SEO açısından kritik bir hata olacağı görüşünde olduğum için düşünmedim.
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] arkadaşımıza durumumu aktardım ve VPN girişlerinin sunucudan atılmadan ama aynı zamanda sunucuya zarar vermelerininde önüne geçebileceği bir aksiyon alabileceği konusunda fikrini sordum bunu başarılı bir şekilde yaptı. Ben kendi sunucumda bunu en verimli şekilde kullanıyorum ve gerçekten saldırıların önüne geçtik. Ek olarak, sistemi istediğimiz zaman aktif/deaktif hale getirebiliyoruz ve bunun bize kesinlikle %1 bile zararı olmadı.
İşim maddi boyutuna gelirsek , elbette bir şeylerin maddi karşılığı olmalı sonuçta ortada bir emek var.. Ben şahsım ve sunucum adına saldırılardan kurtulduğum için kendisine minnettarım ve teşekkür ediyorum.
Zorbalığın karşısında dik durabileceğimiz için kim ne yaptıysa hepinize minnet duyuyoruz, Yunus arkadaşımında söylediği gibi birbirimizi kırıp küstürmenin doğru olmadığını tekrarlamak istiyorum.
Sevgiyle kalınız.