arkadaşlar;
astrolojide haritalar; üzerinde saatlerce yorum yapılacak sanat eserleri gibidir.
televizyonlarda ve astrologların yorum videolarında sansasyonel yorumlar görürsünüz. hatta bunlara hayret edersiniz. nasıl bir mantık izlendiğini ve içerik konusunda hangi videoları dikkate alacağınızdan bahsedeyim.
YENİAY/DOLUNAY HARİTALARI
bir yılda 12 ay vardır. ay ve güneş yan yana ve karşı karşıya 24 kez gelirler. o yıl ay düğümleri hangi burçta ise oradaki yeniay ve dolunaylar tutulma olarak adlandırılır.
TRANSİT HARİTALARI
Gezegenlerin bir burca ilk giriş anını çıkarttığımız haritalardır. bunlara gezegenlerin RETRO hareketlerini de ekleyebiliriz.
SOLAR/LUNAR RETURN HARİTALARI
bir ülkenin, kişinin, şirketin ilk ortaya çıkış anı ile hangi yıl için geçerli olacaksa o yıldaki güneşin aynı dereceye geldiği birleşik haritalardır. yani bir çeşit doğum günü haritası.
İLERLETİM HARİTALARI
bir ülkenin, kişinin, şirketin ilk ortaya çıkışından itibaren her geçen zaman için planetlerin (özellikle güneşin) bir derece ilerletilmesidir. haritanızda merkür geri harekette ise ne zaman ileri harekete geçtiğini bulmak gibi
haritayı yorumlarken şu metodu takip edin.
1. adım : ilk haritayı tekil olarak görün yani sanki yeni dünyaya gelmiş bebek gibi
2. adım : bu haritanın öğelerini toplumların geneline göre yorumlayın; agresif olmak ya da hastalık riski gibi
3. adım : küresel ölçekte yorumlayın; para politikaları, çatışmalar, ambargolar
vb..
4. adım : bulunduğunuz ülkelerin doğum haritaları ile birlikte düşünün; seçimler, kriz, halk hareketleri
vb..
5. adım : haritayı özelleştirin : parti, şirket, kendi haritanız
vb..
bu yaklaşımı uygularsanız astrolojide bilgi toplamaya ve yorumlamaya başlarsınız. burç yorumları yüzde 20 kadar isabetlidir; bunu aklınızdan çıkartmayın. ne kadar size ve olaya özel harita olursa o kadar yorumlar doğru olur.
saygılarımla