Merhaba,
SekerShell firmasının ilk müşterilerinden birisi olup kurulduğu zamandan itibaren (2006) kendilerini bilirim. Henüz 13-14 yaşlarında bir çocuk olduğum o yıllarda; ilk IRCd hosting hizmeti alma deneyimini gerçekleştirdiğim, zamanla hızına yetişilemeyecek bir büyüme ivmesi kat eden firma olan SekerShell sahipleri ALpeR ve @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Ömer) ile yıllar sonra; bu hatıraları hasbihal etmenin bile tadı başkaydı. O zamanlarda (2006-2007) ALpeR her zaman forumlarda yaşanan polemiklerden, tartışmalı konulardan uzak durulması gerektiğini telkin eden bir düşünce yapısını gerek @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'e, gerekse kendisine itibar eden o dönemin şartları açısından düşünecek olursam sınıfsal anlamda kendimi de kategorik bazda içine alabileceğim gençlere aşılardı.
Sözü daha fazla uzatmadan, ben şu anda mesleki olarak da bu işlerin içerisinde birisi olarak; hukuken hakkın yerini bulmuş olmasından duyduğum sevinci belirtip yorumumu noktalıyorum. Ülkelerin hukuk sistemi, siyasal atmosfer ve aktörlerin gücü bağlamında tartışmalı olabilir. Ancak ilk derece mahkemelerinde bu tarz vuku bulan olaylar, eğer Muz Cumhuriyeti'nde yaşamıyorsak, ki yaşamıyoruz, mutlaka hakkını arayan ve hukuki bir mücadele başlatabilecek donanımda girişimlerde bulunan gerçek ya da tüzel kişiler açısından sonuç verecektir. Tebrik ederim, darısı diğer hırsızların başına diyelim. “Burası sanal, ne olabilir ki?” düşünce yapısındaki cehaletin bir tezahürü olan zihniyette arkadaşlar da tekdir ile uslanmıyorlarsa; tabir-i caizse kötekle, hukuk mücadelesiyle edindikleri deneyim onlar için umuyorum ki gelecek yaşamlarında bir kazanım olacaktır. Bu sayede belki, üretmeyi ve en azından üretilmiş olana saygı göstermeyi öğrenir.