Uganda devlet bakanından skandal sözler: Açlıktan ölen insan gerçek bir aptaldır
Uganda'da ülkesinin kaynaklarının geniş olduğunu söyleyen Devlet Bakanı Henry Okello Oryem, "Uganda'da açlıktan ölen insan gerçek bir aptaldır" sözleriyle tepki topladı. Uganda'da 2022'de 2 bin 200 kişinin açlıktan ya da açlıkla ilintili hastalıklardan hayatını kaybetti.
Uganda'da ülkesinin kaynaklarının geniş olduğunu söyleyerek, açlıktan ölen insanlara "aptal" nitelemesi yapan Devlet Bakanı Henry Okello Oryem eleştirilerin hedefi oldu. "UGANDA'DA AÇLIKTAN ÖLEN İNSAN, GERÇEK BİR APTALDIR"
Bakan Oryem, bir televizyon kanalına verdiği röportajda, Uganda'nın geniş toprakları ve iklimiyle tarıma elverişli bir ülke olduğuna atıf yaparak. "Uganda'da açlıktan ölen insan gerçek bir aptaldır." yorumunu yaptı. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Oryem, "Eğer çok çalışırsan, Uganda'da toprak var. İklim, iklim değişimine rağmen gayet uygun. Eğer sabah erkenden yola koyulmak için iki katı çaba gösterirsen, toprağını sürüp, tohumu eker ve ekini kontrol edersen nasıl gıdaya erişim sorunu yaşarsın?" ifadelerini kullandı. 2022'DE UGANDA'DA 2 BİN 200 KİŞİ AÇLIKTAN ÖLDÜ
Ugandalılar, bu sözlere sosyal medyada tepki göstererek, bakanın istifasını istedi.
Ülkede geçen yıl Meclise sunulan bir raporda, 2022'de ülkede 2 bin 200 kişinin açlıktan ya da açlıkla ilintili hastalıklardan öldüğü bildirildi. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Kaynak: AA / Güncel
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |