Basura karşı doğal çözümler
28- Basura karşı: Soğan, sarımsak, pancar, patlıcan, kuşburnu, at kestanesi, lahana, kuru üzüm, sirke , pazı , pırasa, kızılcık, havuç
-
Basurun tıptaki adı hemoroiddir. Kabızlık, hamilelik , şişmanlık, alkol alışkanlığı bu hastalığa sebep olur. Daha çok erkeklerde ve oturarak çalışanlarda görülür.
Her türlü biberli ve baharatlı yiyecekler, kızartmalar, çay, kahve ve alkol bu hastaliga son dokunanlar arasindadir.
- Soğan Ateşte pişirip ezdikten sonra ılık bir şekilde üzerine koyun.
- Sarımsak, kuru üzüm, sirke: Bir baş sarımsakla bir miktar kara üzümü havanda iyice döverek merhem haline getirin ve basurun üzerine koyun. Bir gece bekledikten sonra sabahleyin sirke ile yikayin.
- Sarımsak: Makada ateşte pişirilmiş sarımsak koyun.
- Havuç, kuru üzüm: Aynı miktar havuç ve kuru üzümü yeteri kadar su ilave ederek kaynatin ve bir süzgeçten geçirin. Günde üç defa birer çay bardağı için.
- Hindiba:Hindibayi kaynatin, suyunu için.
- Lahana: Basur memelerinin üzerine lahana yaprağı koyun ve beş dakikada bir değiştirin.
- At kestanesi: At kestanesi tohumlarını havanda toz haline gelinceye kadar dövün bir kaba koyun. Günde üç defa bir kahve fincan sıcak suya bir kahve kaşığı koyup için.
- Kızılcık: Kızılcığın çekirdeklerini havanda iyice dövün ve azar azar su ilave ederek hamur haline getirin, nohut büyüklüğünde haplar yapın. Sonra bu hapları günde üç kere yutun.
- Pırasa: İki kilo pirasanin beyaz kisimlarini kaynatip bir leğene süzün ve bu suyun üzerine oturun.
- Pazı: Pazıyı iyice yıkayıp kaynattıktan sonra süzün ve günde üç defa birer kahve fincanı için. Pazı yapraklarını da basur memelerinin üzerine koyun.
- Kuşburnu:Bol bol kuşburnu yiyin.
- Patlıcan: Patlıcanı ateşte pişirip soyun ve basur memelerinin üzerine koyun.
-
-
- Lokman Hekimden 101 Öğüt Gölge Adam Broşürü
__________________ Bana sihirli kelimeyi söyle |