04 Ocak 2024, 15:07
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Tepsi kebabı
Tepsi kebabı
[B] Tepsi kebabı malzemeleri [/BTepsi kebabı Yarım kg orta yağlı kıyma
1 tane kuru soğan
1 tane yeşil biber
Çeyrek demet maydanoz
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
2 çay kaşığı tuz Üzerini süslemek için 1 tane domates
1 tane soğan
2 tane çarliston biber Sosu İçin 1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ Tepsi kebabı yapılışı Soğan, maydanoz ve yeşil biberi robotta çekin. Eğer robotunuz yoksa bunları çok ince olacak şekilde doğrayın. Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine robottan geçirdiğiniz malzemeleri ve baharatları ekleyin. Harcı iyice yoğurun. Kebabın şekli bozuk olsun istemiyorsanız, yoğurma işlemine dikkat edin. Hazırlanan karışımı orta boy yuvarlak bir fırın tepsisine yayın. Hiç boşluk kalmayacak şekilde tepsinin her tarafını kapatın. Üzerini süslemek için, domatesi dörde bölüp kıymanın üzerine dağıtın. Biberlerin saplarını alıp ortan 2’ye bölüp domateslerin aralarına sıralayın. Soğanı da soyup 4 parçaya ayırarak aynı şekilde sıralayın. Salçayı sıvı yağ ile karıştırarak, tepsinin her tarafına gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında, 200 derecede pişirin. 40 dakika gibi bir sürede tepsi kebabı hazır olacaktır. Tepsi kebabını, pirinç pilavı ve patlıcan turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun! |
| |