04 Ocak 2024, 15:05
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Sac kavurma
Sac kavurma Malzemeler 2 yemek kaşığısıvı yağ
1 kg.kuşbaşı et (kuzu ya da orta yağlı dana eti)
2 adet soğan(iri küpler halinde doğranmış)
3 adet köy biberi(doğranmış)
2 adet domates(soyulmuş, küp doğranmış)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığıkarabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kekik Yapılışı Sac tavanın içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyun ve kızdırın. Üzerine 1 kilogram kuşbaşı kuzu etini ilave edin. Etleri yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun. Etler hafif kızardığında, iri küpler halinde doğradığınız 2 adet soğanı tavaya ilave edin ve karıştırın.
Soğanlar sotelendikten sonra 3 adet yeşil köy biberini de tavaya ekleyin. Biberler de sotelendikten sonra 2 adet soyulmuş, domatesleri ekleyin.
Domatesler piştikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyin ve karıştırın. Baharatların tümünü ekleyip, 2-3 dakika kaırştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun! |
| |