Konu: Sac kavurma
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Ocak 2024, 15:05   #1
Çevrimdışı
Sarya
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sac kavurma




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Sac kavurma


Malzemeler

2 yemek kaşığısıvı yağ

1 kg.kuşbaşı et (kuzu ya da orta yağlı dana eti)

2 adet soğan(iri küpler halinde doğranmış)

3 adet köy biberi(doğranmış)

2 adet domates(soyulmuş, küp doğranmış)

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığıkarabiber

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kekik


Yapılışı

Sac tavanın içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyun ve kızdırın. Üzerine 1 kilogram kuşbaşı kuzu etini ilave edin. Etleri yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun. Etler hafif kızardığında, iri küpler halinde doğradığınız 2 adet soğanı tavaya ilave edin ve karıştırın.

Soğanlar sotelendikten sonra 3 adet yeşil köy biberini de tavaya ekleyin. Biberler de sotelendikten sonra 2 adet soyulmuş, domatesleri ekleyin.

Domatesler piştikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyin ve karıştırın. Baharatların tümünü ekleyip, 2-3 dakika kaırştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin.


Afiyet olsun!

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver