Merhaba sevgili if kullanıcıları,
Konuyu günlerdir zaman zaman takip ediyorum ve konu altındaki bütün mesajları tek tek okudum. Konusu geçen sunucuda Üst yönetim ve nickserv lideri olarak görev almaktayım bunu öncelikle belirtmek isterim. Yönetim adına aslında konu ile alakalı bir açıklama/bilgilendirme, IRC forumlarının ciddiyetini ve olaylara profesyonel bir bakış açısı ile bakabildikleri için yapılmıştı. Yinede konunun açık kalması daha önceleri türlü sebepler ile acaba nasıl bu domaine zarar veririz düşüncesini içinde barındıran kişilere bir fırsat vermektedir. Konu altında okuduğum yorumlarda yalan yanlış tek taraflı beyanlar yazılmış bunları okumak beni üzdüğünü belirtmek isterim.
Yapılan iki olayında yönetim olarak doğru bulmadığımızı ve konuya müdahil olan kişilerin gerekli yaptırım gücüne sahip olan kişiler tarafından, yönetim politikamız ve işleyişimiz hakkında uyarı/ceza anlatılmıştır. Tam bu durum beyani sonrasında forumdaki konu sahipleri ve bir kaç arkadaşımızın bununla ilgili logların yönetim içi karar ve görüşmelerin ifşa edilmesi istenmiş, biz olaylara hissi yaklaşmıyoruz maalesef bu profesyonellik dışı isteği kabul etmemiz doğru olmaz. Bizim yönetim içi ceza-i işlemler, uyarıları başka bir kanala aktarmak bile ayrı bir ceza-i işlem gerektirirken bunu başka bir platformda yapmak etik olmaz.
Konu sahibi rahatsız olduğu durumları ekran görüntüleri ile birlikte paylaşmış ve yönetimden bununla ilgili birşeyler yapılması talebinde bulunmuş, yönetim bunu kendi iç meselesi olarak değerlendirip taraflara gerektiği şekilde yaklaşım sergilemiştir. Bu noktada konu sahibinin tatmin olup olmaması tabiki kimseyi bağlamıyacaktır.
Çözüm noktasında konuyu ele aldığımızda tekrar aynı benzer bir hadise ile karşılaşıldığında bizim bu olaylara tepkisiz kaldığımız düşüncesi oluşabilir ama bu pek mümkün olmayacak. Biz yıllardır bu işi en temiz şekilde yapma düşüncesinde olan insanlarız bu tür olayları desteklememiz söz konusu olamaz. Tabiki şöyle de bir durum var herkesin sunucusunda problemli olan kişiler var ben yıllardır ircd içerisinde olan ve bu işi yıllardır yapan birisiyim. Dört dörtlük bizim sunucumuz diyen birisi varsa onu burada görmek isterim. Konu altında yorum yapanların geçmişlerini biliyorum, bir kişi herşeyi bilmek zorunda değil ama ben burda bir çok kişinin caylak olduğu dönemleri de biliyorum. Kimse üst perdeden kimseye bakmamalı bence.
Konu bizim açımızdan bundan ileriye gitmeyecektir. Aslında konu altında yorum yapmayı düşünmüyordum ama bakıyorum ki konunun gidişatı ikili diyalog veya kişisel sorunlarının, hesaplaşma merkezi olacağı algısı oluştuğu için bu mesajı ilk ve son olarak yazıyorum. IRC forumları yönetimi eğer bu konuyu hala ısrarla burada açık ve pervasızca yorumlara müsade etmeye devam ederse bu konu amacı dışına çıkacaktır. Çünkü lamer
vb gibi faliyetleri desteklemediği ve bununla ilgili zarar gördüğünü beyan eden kişilerin bütün sunucularda lamer faliyetleri yapan sahtekarlık/dolandırıcılık gibi suclara mahkeme yoluyla ispat edilmiş kişilerin mesajlarını sırf kendi düşüncelerini destekliyor diye beğenmeleri aynı suça bulaşmak değil midir? Kısacası, konunuz amacının dışına çıkalı çok oldu hanfendi. Bundan sonrakiler hep art niyetli düşünceler olarak değerlendirilicektir. İyi forumlar dilerim.