Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler:
•2 su bardağı pirinç
•3 su bardağı su
•2 çorba kaşığı margarin
•1 limon
•2-3 dal maydanoz
•1 çay kaşığı tuz
•karabiber
Tarif:
Pirinci tuzlu suda ıslatın. Yıkayıp süzgece alın. Margarini tencerede eritip pirinci ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Su, tuz, karabiber ve 1 limonun suyunu ve 1 tatlı kaşığı kabuğunu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirin. Su kaynayınca ateşi kısın. Kapağı kapalı olarak pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Maydanozu ince ince kıyıp ekleyin. Limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.